Gündem

Yeni Şafak yazarı Şeker: İçişleri Bakanı Soylu görevden alınacak

“Hiçbir koltuk, hiçbir faniye sabitlenmiş değil; elbette herkesin görevi günün birinde biter”

19 Ağustos 2022 09:10

Yeni Şafak yazarı Mehmet Şeker,  bugünkü yazısında İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun “görevden alınacağına” ilişkin çıkan haberleri eleştirdi.  

Şeker “Soylu görevden alınacak” başlıklı yazısında bugüne kadar bin defa İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun görevden alındığı haberi yapıldığını yazdı. Şeker,  şöyle devam etti: “Yakında, çok yakında, bugün yarın, bilemediysek öbür gün bir kere daha alınacak. Bin bir olacak. Gece masalı gibi. Fakat bu defa masal değil, gerçek; gepgerçek. Birkaç gün içinde alınmazsa, birkaç hafta içinde alınır; hiç merak etmeyin. (Ay da olur.) Alınmazsa, istifa etmesi sağlanır. Bunca haber boşuna mı yapıldı, yapılıyor? Soylu göreve geldiği günden beri, hakkında on binlerce haber yer aldı mümtaz basınımızın muhtelif organlarında. Gazete, dergi, internet sitesi, televizyon, radyo… Haberlerin yanında yorumlar da esirgenmedi. Neden görevden alınması gerektiği, nasıl alınacağı üzerinde duruldu. Alınmalı… Alınacak… Alınması şart… Alınması gerek… Alınmazsa olmaz. Şart demiş miydik? Öyleyse bir de şapşart diyelim. Alınmaması düşünülemez. Alınmalı efenim.” 

Çok tıklanan haberlere ‘Soylu’nun görevden alınması veya istifası’nın da eklendiğini yazan Şeker, “Epeydir böyle. Aradan zaman geçince, bu tür haberler yapan, yorumlar yazanlar arasında kendini okurlara karşı bir nebze sorumlu hissedenler, önceki haber ve yorumlarının ardından “Neden alınmadı?” veya 'Neden alınamıyor?' türünden kendi haysiyetini kurtarma çalışmasına girişiyor. Bir şey değişmiyor tabii. Kurtarma operasyonu da hedefe ulaşamıyor bir türlü.” diye yazdı.

“Hiçbir koltuk, hiçbir faniye sabitlenmiş değil. Elbette herkesin görevi günün birinde biter” diyen Şeker, yazısına şöyle devam etti:

Kimse koltuğa zamkla yapıştırılamaz, urganla bağlanamaz.

Şayet kendini yapıştıran veya bağlayan biri çıkarsa, onu koltukla beraber doktora götürürler.

Soylu da günün birinde görevden alınır veya istifa ederek ayrılır.

Diğer bakanlar da…

Ama yalan haberler üzerine gitmezler.

 ‘Alınacak’ diye haber yapanlar, o gün isabet buyurmuş olacaklar.

Durmuş saatin günde iki defa doğruyu göstermesi gibi görünecek.

Belki de ‘isabet ettiren kişi’ olmanın hesabı içindeler, her gün o türlü haber yapanlar.