Gündem

Yeni Şafak yazarı Öztürk: Türkiye sanki kutuplaşma ve kamplaşma nedeniyle adı konulmamış düşük yoğunluklu “silahsız” bir “iç savaş” yaşıyor!

19 Temmuz 2022 09:12

Yeni Şafak yazarı Hasan Öztürk, Türkiye’nin dışarıda çok yüksek düzeyde albenisinin bulunduğunu ifade ettiği bugünkü yazısında içerideki Türkiye’nin gündeminin muhalefet tarafından bilerek gerildiğini öne sürdü.

Türkiye’de gündemin her gün bir tarafa evrildiğini ifade eden Öztürk, “Daha önemlisi, içeride Türkiye sanki kutuplaşma ve kamplaşma nedeniyle adı konulmamış düşük yoğunluklu “silahsız” bir “iç savaş” yaşıyor!” değerlendirmesinde bulundu.

CHP lideri Kılıçdaroğlu’nun, her gün irtifa zaafıyla dolu çıkışlarıyla gündem oluşturmaya çalıştığını ifade eden Öztürk, şöyle devam etti:

"En son NATO zirvesinde Biden ile görüşen Erdoğan’ın yıllardır yanında olan mütercim Fatma Gülham Abushanab’ı “Hanım kızımız” ifadesiyle diline dolamış.

Aslında Kılıçdaroğlu’nu bunu ilk kez yapmıyor. Haziran 2021’deki Brüksel NATO zirvesinde yine Erdoğan ile Biden bir araya gelmişti ve yine aynı mütercim oradaydı.

O gün de aynı üslupla üstenci bir dil ile Fatma Hanım hedefe konmuştu.”

Fatma Gülham Abushanab’ın 28 Şubat sürecinde Meclis Genel Kurulu’nda “Bu kadına haddini bildirin” cümleleriyle başlayan linçe maruz kalan Merve Kavakçı’nın kızı olduğunu hatırlatan Öztürk, Kılıçdaroğlu’nun ‘helalleşme’ çıkışını hatırlatarak başörtüsü konusunda “hiç değişmemiş”  yorumunu yaptı.

Öztürk, yazısına şöyle devam etti:

"Kemal Kılıçdaroğlu daha bir ay önce kendi çevresi tarafından etnik ve mezhebi kökeni dolayısıyla gündem yapılmıştı. Ve biz bunu reddetmiştik!

Ama aynı Kılıçdaroğlu, daha önce yaptığının aynısını yine yaptı. Başörtülü ve fakat işinin ehli bir isme üstenci bir dil kullandı.

Dışarıdakilerin umurunda olmayan mesele, Türkiye’de bazı çevrelerin hala korkulu rüyası bunu bir kez daha görmüş olduk!"

Yazının tamamını okumak için tıklayın