Gündem

Yeni Şafak yazarı Orakoğlu'ndan AKP milletvekili referanslı 'teğmenler' değerlendirmesi: Tüm darbelerin arkasında Kemalizm var

18 Eylül 2024 10:03

Yeni Şafak yazarı Bülent Orakoğlu, mezuniyet töreninde kılıç kaldırarak 'Mustafa Kemal'in askerleriyiz' diyen teğmenlerin 'darbe teşebbüsü' iddialarını AKP milletvekili Said Yüce referansıyla değerlendirerek bugünkü yazısında 'Öğrenci seçiminde dini özellikler olmasın ayrımı yapılıyor. oysa tüm darbelerin arkasında Kemalizm var' ifadelerine yer verdi. 

Yeni Şafak yazarı Bülent Orakoğlu, 'Cumhurbaşkanımızın katılacağı askeri törende komutanların izinli olması neden manidar ve şüpheli?' başlıklı bir yazı kaleme aldı. Orakoğlu'nun yazısı şöyle: 

''FETÖ’yü bahane ederek veya örnek göstererek vatanına bayrağına sadık dindar, maneviyatı yüksek gençlerin önünün kesilmemesi ve ayrımcılık yapılmaması gerektiğini söyleyen Said Yüce, “Bu darbe teşebbüsünü gerekçe gösterip ayrımcılık yapıldığına dair iddialar var. 15 Temmuz darbe girişimindeki gibi devletin ve milletin yanında duran tarikatlar, cemaatler ve sivil toplum kuruluşları var. Ancak öğrenci seçiminde ‘dini özellikleri olmasın’ diye ayrım yapıldığı iddiaları var. Bu millet, asırlardır manevi kuvvetle ayakta durmuştur; şimdi bu insanları yok farzederek, ‘seküler insanlar seçelim’ diye mülakat komisyonlarında ayrım yapılmış gibi görünüyor.” dedi.

Yüce, askeri okullarda yetiştirilen öğrencilerin seküler ve Kemalist bir anlayışla yetiştirildiğini kaydederek, “Devletimizin ve askeriye istihbaratı bu öğrencileri benden daha iyi biliyorlar. Bu çocuklar özellikle böyle seçilmiş ve yetiştirilmiş. Dini değerleri umursamaktan daha çok bir Kemalizm anlayışıyla yetiştirilen öğrenciler var. Bu şekilde yetişen yirmili yaşlardaki genç bir öğrenci, tabii ki böyle bir sonuç çıkarır.” ifadesinde bulundu.''

Yazının tamamını okumak için tıklayın