Gündem

Yeni Şafak yazarı: O gece bu millet çıplak elleriyle dövüşürken makarna kuyruğundaydınız, ATM önündeydiniz

"Aklımızdan çıkarmadık yani. Bunu bildiğimizi ve sizi unutmadığımızı bilin yeter"

16 Temmuz 2022 08:22

Yeni Şafak gazetesi yazarı İsmail Kılıçarslan, 15 Temmuz'da yaşananları anlattığı "Bize ne kaldı, size ne kaldı" başlıklı yazısında "Memleket kaldı bize. Zaten bizimdi ve bize kaldı yine. İzzet ve şeref kaldı. İzzetin ve şerefin kimden geldiğini bildik çünkü. Korkuyu üzerimizden kaldıranın kim olduğunu bildik. Korkusuzluğun nelere kadir olduğunu bildik. Allah’ın üzerimizdeki nimetine dokunmanın ne büyük bir sarhoşluk vesilesi olduğunu görmek kaldı bize." ifadelerini kullandı.

Kılıçarslan, yazısını "Size de ne kaldığına gelince. Size incecik bir utanç kaldı ama utanmayacaksınız. O gece bu millet çıplak elleriyle dövüşürken makarna kuyruğundaydınız. ATM önündeydiniz. Ayağınızdaki terlikle, karşınızdaki televizyonla, elinizdeki çayla olanı biteni izlemekle yetindiniz. Fakat merak etmeyin. Bunu çok görmedik size. Çanakkale’de vurulup düşmeyi göze alanlarla “Çanakkale düşerse kaçayım” diye otomobil hazır edenlerin mücadelesi hiç bitmedi bu topraklarda. O yüzden sizi “bir çeşit anlayışla” karşılıyoruz. Sadece “irabta mahallimiz niçin yok?” diye sorduğunuzda aklınıza o gece gelsin. Çünkü o cesaret bizde vardı. Bundan sonra da olacak.

Size de ne kaldığına gelince.

Neyse sizi boş vereceğim. Biz o geceyi ellerimizle, dişlerimizle, kanlarımızla aydınlık bir sabaha doğru taşıyınca ve her şey son derece risksiz bir alana taşınınca açtığınız tezgâhları, pazarladığınız malları hatırlıyoruz elbette. Aklımızdan çıkarmadık yani. Bunu bildiğimizi ve sizi unutmadığımızı bilin yeter." diye noktaladı.

Yazının tamamı için tıklayın...