Gündem

Yeni Şafak yazarı Likoğlu: Altılı Masa'da moral çöküntüsü var

"20 yıllık iktidara karşı bir metin ortaya koymak kolay değil"

01 Şubat 2023 09:46

Yeni Şafak gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Hüseyin Likoğlu, Altılı Masa'nın, "Ortak Politikalar Mutabakat Metni" hakkında, “15 Temmuz darbe girişimi sonrasında kapatılan kurumları tekrar açmak ve Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi’ne geçilmeden önceki pozisyona dönülmesi üzerinde mutabakata varmışlar” dedi.

Likoğlu, “Bazı konularda daha da geriye gidip, 27 Nisan e-Muhtırası öncesine dönüş bile var hedefleri arasında. 20 yıllık iktidara karşı bir metin ortaya koymak kolay değil. Üstelik bütün ilkelerini ve geçmişlerini ayaklar altına alarak çıktıkları yolda hâlâ halkta karşılık bulanamamanın getirdiği bir moral çöküntüsü var.

Almışlar ellerine 20 yıllık icraat listesini, her bir icraatın önüne, 'yıkacağız, vazgeçeceğiz, geri alacağız, kaldıracağız, iptal edeceğiz' kelimelerini ekleyerek, bir mutabakat metni ilan etmişler. Tabii bir de memnun edecekleri hedef kitleler farklı olduğu için, her bir kitleye ayrı ayrı mesaj içeren cümleler…” diye yazdı.

Likoğlu, mutabakat metininin ilân edilmesinin hemen ardından DEVA Partisi lideri Ali Babacan’ın televizyona çıkarak yuvarlak masanın batıda nasıl karşılık bulacağını anlattığını yazdı.

Yazının tamamını okumak için tıklayın