Gündem

Yeni Şafak yazarı: Kılıçdaroğlu kendi adaylığı dışında bütün formüllere kapalı

21 Aralık 2022 09:18

Yeni Şafak Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Hüseyin Likoğlu, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’na verilen hapis cezası kararının ardından muhalefetin cumhurbaşkanı adayının kim olacağına yönelik tartışmalara değinerek, "CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nun kendi adaylığı dışında bütün formüllere kapalı olduğunu" ileri sürdü.

İmamoğlu hakkındaki mahkûmiyet kararını Saraçhane’ye giden İYİ Parti lideri Meral Akşener’in, "sevinçle" karşıladığını yazan Likoğlu, “Mahkeme kararının beklendiği makam odası bir an düğün evine dönüyor. Tabii Meral Akşener ve tayfası için düğün evi oluyor. Canan Kaftancıoğlu için ise cenaze evi. Canan Hanım, Ekrem İmamoğlu’na verilen cezaya üzüldüğü için cenaze evi olmuyor tabii. İmamoğlu’nun haksız mirasa konduğunu düşündüğü için üzülüyor” diye yazdı.

Kılıçdaroğlu’nun, “Bir parti, başka bir partinin içişlerine karışmamalı” sözlerini hatırlatan Likoğlu, yazısına şöyle devam etti:

“Akşener-İmamoğlu ikilisinin Kemal Bey’i nasıl taca attığını şu cümleden anlıyoruz: ‘Saraçhane’deki toplantıyı sosyal medyadan öğrendim.’  Kılıçdaroğlu’nun bütün bu açıklamalarından kendi adaylığı dışında bütün formüllere kapalı olduğu tespiti çok rahat yapılabilir.

CHP’nin Meclis Grup Toplantısı için Ankara’ya çağrılan İmamoğlu, Canan Kaftancıoğlu ile aralarının iyi olmadığını itiraf ederek yola çıktı. İmamoğlu’nun bu itirafının altında neyin yattığını önümüzdeki günlerde göreceğiz.”

Yazının tamamını okumak için tıklayın