Gündem

Yeni Şafak yazarı: Kılıçdaroğlu, ABD'de gayet üst düzey görüşmeler yaptı

"Kılıçdaroğlu, Donald Trump’ı ABD Başkanlığı’ndan tasfiye eden ekiple masaya oturdu"

17 Ekim 2022 09:15

Yeni Şafak yazarı Ersin Çelik, CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nun 4 günlük ABD’deki temaslarını kritik etti. Çelik, Kılıçdaroğlu’nun Center for American Progress ile ABD’de gerçekleştirdiği toplantıya değinerek “Gayet üst düzey görüşmeler yaptı. Hem de Donald Trump’ı ABD Başkanlığı’ndan tasfiye eden ekiple masaya oturdu” dedi.

CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu’nun Washington’da Center for American Progress ile basına kapalı gerçekleştirdiği değerlendiren Çelik’in yazısının bir kısmı şöyle:

"Kemal Kılıçdaroğlu’nun adaylığını ilan etmeden ABD’ye gidip, hiçbir resmi devlet görevlisiyle görüşmeden Türkiye’ye dönmüş olmasını hafife alanlar, mizahını yapanlar yanılıyorlar. Gayet üst düzey görüşmeler yaptı Kılıçdaroğlu. Hem de Donald Trump’ı ABD Başkanlığı’ndan tasfiye eden ekiple masaya oturdu. Böylesine gücü ve tecrübesi olan bir kuruluşla da havadan sudan konuşmamışlardır herhalde. ABD’li düşünce kuruluşunun; potansiyel bir adayın adaylığını nasıl ilan etmesi gerektiğini, seçim kampanyasını yürütme biçimini, dijital kampanyaların yönetimini ve sosyal medya verilerinin kullanım biçimlerini çok iyi bildiklerini, uyguladıklarını tüm dünya biliyor. Konuşulan konular bunların dışında olabilir mi? Joe Biden’ın ABD Başkanı seçilmeden önce Türkiye’de muhalefeti destekleyerek AK Parti iktidarını değiştireceğine dair sözlerini hatırlayın. O destek sözü bu görüşmeyle ete kemiğe büründürülmüş olamaz mı?”

Yazının tamamını okumak için tıklayın