Yazılarında LGBTI+ bireyleri ve örgütleri hedef alan Yeni Şafak yazarı Ersin Çelik, bugünkü yazısında Birleşmiş Milletler’e bağlı Global Compact Network Türkiye’nin (GCNT) 2020 yılında yayınladığı “İş Dünyasında Çeşitlilik ve Kapsayıcılık Rehberi” ne değinerek “LGBT propagandası artık dünyada dayatma aşamasına geçti ve Türkiye’nin dev markaları da diz çökertilmek isteniyor. Öyle ki holding patronları eşcinsel personel çalıştırmayı taahhüt etmezlerse kredi kullanamama tehdidi ile karşı karşıyalar” diye yazdı.
“İş dünyası teslim alınmak isteniyor: LGBT dayatmasına boyun eğmeyene kredi vermeyecekler!” başlıklı yazında LGBT örgütlerinin Türkiye’deki yapılanmasına yönelik eline çok çarpıcı çalışma raporları, alınan kararlar ve davet mektupları geçtiğini yazan Çelik, "Günlerce okudum. Kaynaklarımdan teyitler ve yeni bilgiler istedim. Sordukça, analiz ettikçe şunu net bir şekilde anladım: Türkiye’de görünen, zaman zaman sokaklara inen LGBT örgütleri buz dağının görünen kısmıymış. Maruz kaldığımız eşcinsellik propagandası aslında kamuoyunu oyalama, tartıştırma ve gündem oluşturma işlevi görüyormuş. Buz dağının görünmeyen kısmında ise “iş dünyasına özel” bir ekosistem inşa ediliyor. LGBT propagandası artık dünyada dayatma aşamasına geçti ve Türkiye’nin dev markaları da diz çökertilmek isteniyor. Öyle ki holding patronları eşcinsel personel çalıştırmayı taahhüt etmezlerse kredi kullanamama tehdidi ile karşı karşıyalar” düşüncesini dile getirdi.
LGBT dayatmasının arkasında Birleşmiş Milletler’in bulunduğunu yazan Çelik, şöyle devam etti: “Şirketleri LGBT ekosistemine dahil etme sürecini ise BM’nin ‘Global Compact’ adı verilen iş dünyası örgütlenmesi yürütüyor. BM politikalarının iş dünyasında uygulanmasına öncülük eden Global Compact 160 ülkede faaliyet gösteriyor. Dünya genelinde 15 bin şirket bu çatı kuruluşun üyesi. Global Compact Network Türkiye (GCNT)’de ise çoğunluğu TÜSİAD’a mensup 383 holding ve şirket bulunuyor.
GCNT, 2020 yılında, “İş Dünyasında Çeşitlilik ve Kapsayıcılık Rehberi” başlıklı bir doküman yayınladı ve faaliyet alanlarına, “LGBTI+ Bireylerin İnsan Haklarının Tesisi” başlığını da ekledi. Faaliyet raporuna her ne kadar; engellilerin iş hayatına dahil edilmesi ve mültecilerin güvenceli istihdamı başlıkları eklense de dokümanın odağında LGBT yer aldı.”
Global Compact Türkiye’nin LGBT’li çalışanlara yönelik şirketlere yaptığı önerileri, Avrupa İmar ve Kalkınma Bankası’nın (EBRD), “2021-2025 Toplumsal Cinsiyet Eşitliği Stratejisi” dokümanı ile bir arada değerlendirmek gerektiğini yazan Çelik, özetle şöyle devam etti: “EBRD’nin istişareye açtığı taslaktaki “LGBTI iş gücüne yönelik tedbirler alan müşterilerin sayısı” ifadesi dikkat çekiyor. İş dünyasının; etik kodların yeniden tanımlanması ve finansmana erişim koşullarının belirlenmesi üzerinden LGBT dayatmasına maruz kaldığı görülüyor. Bugün teşvik mahiyetinde takdim edilen 'etik kodları' benimsemeyenler, yarın tecrit politikalarına muhatap olacaklar. Şirketlere 'Bunlara uymazsan benimle iş yapamazsın. Kredi alamazsın' denilecek."
Yazının tamamını okumak için tıklayın