Medya

Yeni Şafak yazarı İbrahim Karagül: Sosyal medya şirketleri ilk iş olarak Türkiye'ye saldıracak, seçimlere müdahil olacaklar

14 Ocak 2021 08:14

Yeni Şafak yazarı İbrahim Karagül, sosyal medya şirketlerinin ülkelerin, devletlerin ve toplumların hiçbir rolünün kalmayacağı yeni bir dünya inşa etmeye çalıştığını iddia ettiği yazısında, "Bir ABD başkanını “iç tehdit” ilân ettiler. Twitter, Facebook, Instagram ve aklınıza gelen bütün sosyal medya araçlarıyla düşmanlaştırdılar. İfade özgürlüğünü hiçe saydılar. En temel açıklamalarına izin vermediler. Görevi devretmesine on gün kala bile azletmeye çalıştılar." ifadelerini kullandı.

Sosyal medya şirketlerinin harekete geçtiğini iddia eden Karagül, "Açık ve net: ABD’den sonra ilk Türkiye’ye saldıracaklar. İhaleleri çoktan dağıttılar. Şunu açık, net söyleyeyim: Bu şirketler, ABD içindeki savaşlarını kazandıktan sonra (kazanırlarsa) ilk iş olarak Türkiye’ye saldıracaklar. 2023’e kadar ve bu tarihte, amansız bir müdahale başlatacaklar.

Seçimlere doğrudan müdahil olacaklar. Ve bunu açık açık ve pervasızca yapacaklar. 15 Temmuz’dan çok daha yaygın bir müdahale servis edecekler. Artık bunun adı “darbe” değil. Türkiye’de ihaleleri çoktan dağıttılar, rol, görev paylaşımı yaptılar." diye yazdı.

Yazının tamamı için tıklayın...