Gündem

Yeni Şafak yazarı: Erdoğan, Putin ve Esad arasında yapılacak üçlü görüşmede Daria Dugina suikastı da görüşülecek

Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu, Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Suriye Devlet Başkanı Esad'ın Özbekistan'da bir araya geleceğine yönelik iddiaları yalanlamıştı

24 Ağustos 2022 09:11

Yeni Şafak yazarı ve eski Emniyet İstihbarat Daire Başkanı Bülent Orakoğlu, Rusya'nın tanınmış siyaset uzmanı Aleksandr Dugin'in kızı Darya Dugina'nın bombalı saldırıda hayatını kaybetmesini köşesine taşıdı.

 Daria Dugina suikastının arka planında Pentagon’un istihbarat sağladığını ifade eden Orakoğlu, yazısına şöyle devam etti: “Ortadoğu’da özellikle Suriye ve Irak’ta Rusya, Türkiye ve rejim arasında yapılacak bir işbirliği sanırım ABD’nin kırmızı çizgisi! Putin geçmişte Karlov suikastına karşı ABD ve FETÖ’ye bir yaptırım uygulamamıştı. Soçi Zirvesi’nde Putin 15-16 Eylül’de Semerkand’ta yapılacak Şanghay İşbirliği Örgütü’nün toplantısına Türkiye’yi davet etmişti. İran’ın yarı resmi haber ajansı Tasnim Putin’in Semerkand zirvesine bu kez Suriye Devlet Başkanı Esed’i de davet ettiğini iddia etti. Erdoğan, Putin ve Esed arasında yapılacak üçlü görüşmede Daria Dugina suikastı da görüşülecek şüphesiz!!!” 

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, dün katıldığı televizyon programında Semerkand'da Şanghay İşbirliği Örgütü (ŞİÖ) Devlet Başkanları Zirvesi'nde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ve Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad'ın üçlü görüşme gerçekleştirebileceği iddiasını yalanlamıştı. Çavuşoğlu, üçlü zirve ile ilgili “Doğru değil, böyle bir şey yok. Esad da oraya davetli değil” açıklamasını yapmıştı.