Politika

Yeni Şafak yazarı: Erdoğan, ayrı parti kurarak Erbakan’ın halefi olmuştu, Fatih Erbakan, siyasi rövanşı alır mı?

"Fatih Erbakan’ı 31 Mart seçimlerinin ülke bekası ile ilgili olmadığına inandıranlar bu ittifakı önlemiş oldular"

12 Şubat 2024 09:31

Yeni Şafak yazarı Bülent Orakoğlu, yerel seçime kendi adaylarıyla giden Yeniden Refah Partisi'nin AKP'nin devamı olacağına yönelik tartışmalara ilişkin olarak, "YRP sahneye, "Erdoğan, ayrı parti kurarak paralel bir siyasi çizgide Erbakan’ın halefi olmuştu, acaba şimdi de Fatih Erbakan, paralel çizgide ayrı bir parti ile siyasi rövanşı alır mı?" diye sordu.

"Ne yazık ki, YRP'nin mahalli seçimlerin ülkenin bekası ile ilgili olmadığı iddiası AK Parti'nin devamı olduğu avantajını törpüledi" görüşünü savunan Orakoğlu, bugünkü yazısında özetle şu ifadeleri kullandı: 

"YRP sahneye, “Erdoğan’dan sonra partinin başına kim geçer?” sorularının sorulduğu, bir veliahd arandığı dönemde çıkıyor. Evet damatların, oğullardan birisinin adı geçiyor ama onlar da kolay görünmüyor. Erdoğan henüz fizik olarak Erbakan merhumun zorluklarını yaşamıyor, ama diyelim Fatih Erbakan’la arasında da 20 küsur yaş var. Fatih Erbakan da babasının siyasi mirası ile zemin bulmaya çalışıyor.

Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Fatih Erbakan’ı 31 Mart seçimlerinin ülke bekası ile ilgili olmadığına inandıranlar bu ittifakı önlemiş oldular. Seçimler İstanbul'da AK Parti adayı Murat Kurum, Ankara'da Turgut Altınok başta olmak üzere Türkiye genelinde milli ve yerli muhafazakar Cumhur İttifakı adaylarının zaferi ile sonuçlanır. İnşallah." 

Yazının tamamını okumak için tıklayın 

TIKLAYIN - Yeniden Refah'ın İstanbul adayı Mehmet Altınöz oldu