Gündem

Yeni Şafak yazarı Çelik: Saadet Partisi sessiz sedasız bir kez daha bölündü

"İsim isim yazmayacağım, hem parti tabanı hem de kamuoyu bu isimlerin kimler olduğunu biliyor"

22 Ocak 2023 13:34

Yeni Şafak yazarı Ersin Çelik, “Başlığın biraz iddialı olduğunun farkındayım. Peşinen söylemeliyim ki, bu seferki bölünme fiili değil. Yani, HAS Parti ve Yeniden Refah Partisi’nin kuruluş süreçlerinde olduğu gibi bir kopuştan bahsetmiyorum. Saadet Partisi, mevcut pozisyonundan dolayı “fikren” bölünmüş” yorumunu yaptı.

Çelik yazısında, “Hafta içi bazı isimlerle görüştüm. “Kopma” ile “ayrışma” arasındaki ince çizginin üzerinde duran, ancak Saadet çatısı altında kalmak için yoğun çaba gösteren bir muhalefet kanadı oluşmuş. Şimdilik bir B planları yok. Saadet Partisi’nden ayrılmak veya yeni bir oluşum niyetinde olmadıklarını anladım. Sessiz sedasız ayrışmışlar. “Dışarıya malzeme olmamak” için uğraşmışlar. Ancak çok büyük bir rahatsızlığın da sesi yükseliyor artık. Peki kim bu Saadetliler? İsim isim yazmayacağım. Hem parti tabanı hem de kamuoyu bu isimlerin kimler olduğunu biliyor.” İfadesini kullandı.

Çelik şunları kaydetti:

"Rahatsızlıkların temelinde Temel Karamollaoğlu’nun Erdoğan’ın davetini geri çevirmesi yok.Rahatsızlığın tek bir nedeni var;Kemal Kılıçdaroğlu’nun kurduğu Altılı Masa’ya oturmayı ve CHP çizgisinde siyaset yapmak zorunda kalmayı kabullenemiyorlar. 
Türkiye’nin içinde bulunduğu her koşulda kendi sözünü söyleyen ve gelişmeleri Necmettin Erbakan’ın siyaset felsefesi üzerinden değerlendiren Milli Görüş siyasetinden artık eser kalmadığı
görüşü bu ayrışmanın zeminini inşa etmiş durumda."