Gündem

Yeni şafak yazarı: Bu paylaşımlar Gökçek’in peşini bırakmaz

"Muhalefete büyük malzeme verdi"

19 Ağustos 2022 08:57

Yeni Şafak yazarı Ersin Çelik, eski Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek’in, fotomontajla orgeneral üniforması giydirilmiş Beşiktaş'ın eski golcüsü Aboubakar'ı şehit sanması ve 'jelibon rezervi bulundu' paylaşımını gerçek sanarak canlı yayında anlatmasıyla ilgili “Bu paylaşımlar Gökçek’in peşini bırakmaz” yorumunu yaptı.

4,3 milyon takipçisi olan Melih Gökçek’in Twitter’ın Türkiye’deki eski kullanıcılarından biri olduğunu yazan Çelik, “Eski bir belediye başkanı ve AK Parti’de resmi görevi olmamasına rağmen ne yazsa gündem oluyor. Çünkü Melih Bey gündemi Twitter’dan takip ediyor. Siyaseti buradan yapıyor. Seveni de çok sevmeyeni de. Lakin Cumhurbaşkanı Erdoğan ve AK Parti için Twitter’da ölümüne çarpıştığına herkes şahitlik eder” dedi.

Gökçek’in tweet atarken son bir ayda iki  büyük hata yaptığını yazan Çelik şöyle devam etti: "Trollendi. Hem de öyle böyle değil. Muhalefete büyük malzeme verdi. ‘Jelibon madeni bulundu’ müjdesi siyasi mizah literatürüne girdi. Son olarak da önceki akşam Beşiktaş’ın eski futbolcusu Abubakar’ın fotomontaj fotoğrafını 'Somalili Türk askeri şehit oldu' diye paylaştı. Hemen sildi, özür diledi, ‘danışmanımın hatası’ diye düzeltme yayınladı. Fakat ne çare…

Bir kere düştü sosyal medyaya. Şimdi bu hatayı da evire çevire kullanacaklar. Hakları da var. Kemal Kılıçdaroğlu’nun 15 yıl önceki ‘Kağıttepe’ açıklaması nasıl ki dillerde. Jelibon da Somalili şehit de sık sık gündeme gelecektir. Burada can sıkıcı olan, şehitlik gibi kutsal bir mertebenin mizah malzemesi yapılacak olması. Yapmaya başladılar da.

Melih Bey’in heyecanını, azmini herkes görüyor. Bir süre sosyal medya kullanmasa, az dinlense... Biraz ara verse hedefin aslında kendisi olmadığını mutlaka anlayacaktır.”

Yazının tamamını okumak için tıklayın 

 

TIKLAYIN - Melih Gökçek'ten 'jelibon rezervi' açıklaması: Demek ki trollenebiliyorum, daha dikkatli olmam lazım

TIKLAYIN - Melih Gökçek'ten ikinci 'jelibon' vakası; photoshopla orgeneral üniforması giydirilmiş Kamerunlu futbolcu Aboubakar'ı şehit sandı

TIKLAYIN - Melih Gökçek'in "Aboubakar"ı şehit sandığı paylaşıma yorum yağdı; "İşte vurulma anı..."