Gündem

Yeni Şafak yazarı Aktay: İsveç, PKK’yı bir Haçlı birliği olarak görüyor, korumaya çalışıyor

23 Ocak 2023 09:36

AKP Genel Başkanı Başdanışmanı ve Yeni Şafak yazarı Yasin Aktay, İsveç'te, Türkiye'nin Stockholm Büyükelçiliği önünde Kuran-ı Kerim yakma eylemini köşesine taşıdı. Aktay, "Öyle görünüyor ki, İsveç, PKK'yı bir Haçlı birliği olarak görüyor, kullanıyor ve korumaya çalışıyor" dedi. 

Aşırı sağcı politikacı Rasmus Paludan’ın Türkiye’ye mesaj vermek için Kuran-ı Kerim’i yaktığını yazan Aktay, “Eylem yeri olarak Türkiye Büyükelçiliği'nin önünün seçilmiş olması, gerçi küçük bir ayrıntı sayılmazdı. Açıkçası Kuran’ın dili Arapça olduğu halde, Kuran’ın mesajının taşıyıcısı olarak bu Haçlılar Türkiye’yi görüyorlar.

Türkiye’de bazıları İslam’la aralarına ne kadar mesafe koymaya çalışırsa çalışsın, Türklük ile İslam’ı birbirinden ayırmaya ne kadar çalışırsa çalışsın bu özdeşleşmeyi Avrupalılar yapmaktan hiç geri kalmıyor ve her seferinde bazı Türklerin unutmaya çalıştıkları İslam’la olan bağlarını onlar hatırlatıyor, anlatıyor ve uyarıyor” düşüncesini dile getirdi.

Aktay, yazısına şöyle devam etti:

“Bu eylemi ifade özgürlüğü kapsamında değerlendiren İsveç veya Avrupa siyasetçilerine sadece bir hatırlatma yapalım: Yahudi karşıtı herhangi bir imayı bile içeren bir eyleme, ifade özgürlüğü denilerek izin verilir miydi? Tabii ki verilmezdi ve verilmemesi de gerekirdi. İslam karşıtı bir nefret eylemini ifade özgürlüğü kapsamında değerlendirmeyi sağlayan şey nedir?

Haçlılık mı? Bu eylemin evvelinde İsveç ile Türkiye arasındaki bir ihtilaf konusu da PKK’ya verdiği destekten vazgeçmiyor olduğu için NATO üyeliğine Türkiye’nin vize vermemesi. Şunu çok önceleri söyledik, bugün bu fikir daha fazla güçleniyor: İsveç’in PKK aşkının da ne ifade özgürlüğüyle ne sığınmacı hukukuyla bağdaşan bir tarafı yok. Öyle görünüyor ki, İsveç, PKK’yı bir Haçlı birliği olarak görüyor, kullanıyor ve korumaya çalışıyor.”

Yazının tamamını okumak için tıklayın