Gündem

Yeni Şafak yazarı: AK Parti ve MHP’nin eline daha büyük bir fırsat verilemezdi

02 Şubat 2023 09:22

Yeni Şafak gazetesinin iletişimci yazarı Ali Saydam, Millet İttifakı’nın 2023 seçimleri için hazırladığı,  “Ortak Politikalar Mutabakat Metni” hakkında, “AK Parti ve MHP’nin eline siyasi iletişim boyutunda daha büyük bir fırsat verilemezdi. Öyle bir metin düşünün ki CHP’nin, 'varoluş nedeni'nin en önemli parçası olan Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve onun vazettiği temel ilkeler yok sayılmış” ifadesini kullandı. 

2 bin 300 maddenin hiçbirinde Atatürk’ün adının geçmediğini, sadece metnin iç kapağında ve Meclis binasının çizimiyle beraber yer alan, “Egemenlik, kayıtsız şartsız milletindir” sözünün altına belli belirsiz şekilde geçtiğini yazan Saydam, "Anayasanın değişmez maddelerinden laiklik kavramının izi bile yok…” dedi. 

Metinde PKK’ya değinilmediğini konunun, “FETÖ dâhil olmak üzere tüm terör örgütleri” şeklinde geçiştirildiğini ifade eden Saydam, vaatlerin yüzde 90’ına yakınının maddiyata dayalı soyut hedefler olduğunu yazdı. Saydam, vaatlerin nasıl hayata geçirileceğinin muamma olduğunu belirtti.

Millet İttifakı’nın vaatlerinin ilk kez oy kullanacak 6,5 milyon gencin, "seçmen davranışı"nı etkileme konusunda yetersiz kalacağını savunan Saydam, şöyle devam etti: 

“‘Bedava internet’ gibi maddi vaatler sunmayı ‘elde var bir’ olarak görmüş, ancak nihayetinde son kararın, bu kitlenin en az yarısında, milliyetçilik, muhafaza ve müdafaa, inançlar gibi manevi kavramlar doğrultusunda verileceğini atlamış…

İşte fırsat tam da buradadır! 1950’de, 1983’te ve 2002’de böyle olmuştur… Şimdi de böyle olacaktır… İş, tabiri caizse, üç nalla bir ata kalmıştır. Yani, AK Parti kurmaylarının ellerindeki bu fırsatı ve bu gerçeği görüp gereğini yapmalarına…”

 Yazının tamamını okumak için tıklayın