Gündem

Yeni Şafak yazarı Acet'ten harekât izlenimi: Açtım şom ağzımı birkaç dakika sonra "Bumm” diye bir top sesi

14 Ekim 2019 10:26

Yeni Şafak yazarı Mehmet Acet, Türkiye'nin başlattığı Barış Pınarı Harekâtı'na dair izlenimlerini yazdı. Acet, "yayın aralarında sığındığımız küçük gölgeliklerde ‘geyik yaparken’, ‘şom ağzımı’ açtım. İki saat oldu geleli, daha ne bir mermi sesi duyduk, ne bir top sesi" ifadesini kullanarak "Birkaç dakika geçti-geçmedi yakınımızdaki obüs bataryalarının olduğu bölgeden 'Bumm' diye bir top sesi geldi" dedi. 

"İki katlı bir binanın terasından bakınca, o atışların kuş uçuşu 15 kilometre kadar uzaktaki PKK/YPG mevzilerine düştüğünü çıplak gözle görebildik" diyen Acet, Yeni Şafak'ta, "​Sınır hattından harekât izlenimleri" başlığıyla yayımlanan izlenim yazısının ilgili bölümünde şunları kaydetti:

Güneş hususen bizim için nöbet tutmaya gelmiş sanki, cılız bulutlara öne geçme şansı vermeden tepemizde öylece duruyor.

Murat Yılmaz Hoca’yla yayın aralarında sığındığımız küçük gölgeliklerde ‘geyik yaparken’, ‘şom ağzımı’ açtım, “Hocam, iki saat oldu geleli, daha ne bir mermi sesi duyduk, ne bir top sesi” deyiverdim.

Murat Hoca “Dur şimdi öyle dersin patlar bir tane” dedikten sonra birkaç dakika geçti-geçmedi yakınımızdaki obüs bataryalarının olduğu bölgeden “Bumm” diye bir top sesi geldi.

Sonra aynı top mermileri akşama kadar bazen az, bazen çok gürültülü sesler çıkararak patlamaya devam etti.

İki katlı bir binanın terasından bakınca, o atışların kuş uçuşu 15 kilometre kadar uzaktaki PKK/YPG mevzilerine düştüğünü çıplak gözle görebildik.

Akçakale’de, Tel Abyad’ın hemen karşısında, Barış Pınarı Harekâtı’nın yürütüldüğü sınır hattındayız.

21 yıl önce, yine bir Ekim ayında Baba Esed’le, yine içinde PKK/Abdullah Öcalan geçen bir hikâye nedeniyle savaşa tutuşmak üzereyken, genç bir muhabir olarak sınır hattından bildirdiğim günlerde gelmiştim buralara.

O vakit, havada savaş kokusu vardı ama karada bunun alametlerini görmek pek mümkün olmamıştı.

Günün sonunda Şam rejimi Öcalan’ı topraklarından çıkarmaya mecbur kalmış, kriz o şekilde atlatılmıştı.

Yazının devamı için tıklayın