Gündem

Yeni Şafak yazarı Acet: Erdoğan, Miçotakis’e neden meydan okudu?

"Erdoğan’ın, Miçotakis’in Türkiye ile araya başkalarını katmadan konuşma yerine, burada böyle başka yerde ‘uçan/kaçan’ tarzda hareket etmesinden duyduğu rahatsızlığı dile getirdiği belli oluyor"

02 Haziran 2022 09:08

Yeni Şafak yazarı Mehmet Acet, bugünkü yazısında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın  “Yunanistan’la anlaşmamız vardı, dün Dışişleri Bakanı’ma da söyledim. Yüksek Düzeylik Stratejik Konsey Anlaşmamızı bozduk Yunanistan’la” açıklamasını değerlendirdi.

“Erdoğan, Miçotakis’e neden meydan okudu?” başlıklı yazında Acet, Erdoğan’ın anlaşmanın bozulmasının gerekçesini “İkide bir uçaklarınla kalk bize gösteri yap. Sonra başla ağlayıp sızlamaya. Türkiye ile dans etmeye kalkma. Yorulur yolda kalırsın… ABD’de Rum lobisi imiş, Kongre’de aleyhimize sözler edecek. Biz artık bunlardan bıktık. Dürüst olacaksan karşımızda koltuğun hazır, olmazsan kusura bakma.” olarak açıkladığını hatırlattı.

Acet, Erdoğan’ın sözlerini uzun süredir, Türkiye’ye tehditler savuran Yunanistan’a karşı verilmiş, “Görelim boyunun ölçüsünü, el mi yaman bey mi yaman” mesajı olarak yorumlanması gerektiğini yazdı.

“Yunanistan’ın Türkiye ile ilgili tutumunu olabilecek en iyi şekilde anlatmak/özetlemek için bir teşbih yapacağım” diyen Acet özetle yazısına şöyle devam etti:

"Kulağa çok hoş gelmeyecek belki ama daha iyi bir benzetme de aklıma gelmiyor.

Şöyle: Atina’nın Türkiye’ye karşı yaklaşımı, bir köpeğin bir insanı korkutmak için sürekli bir biçimde havlarken, aslında kendisinin korktuğunu kuyruğunu sallayarak ‘saklayama-masına’ benziyor.

Bir taraftan Amerikan Kongresi’nden, Macron’dan aldıkları cesaretle, 'Bakınız arkamızda kimler var' deyip Türkiye’ye korku salmaya çalışıyorlar ama öbür taraftan, Türkiye ile gerçekten bir savaşa girersek halimiz ne olur korkusunu hücrelerine kadar hissediyorlar.”

Erdoğan’ın, Miçotakis’in Türkiye ile araya başkalarını katmadan konuşma yerine, burada böyle başka yerde ‘uçan/kaçan’ tarzda hareket etmesinden duyduğu rahatsızlığı dile getirdiği belli oluyor.

Dünkü sözlerini, ‘Bu tutumu zaaf olarak görüyorsan büyük yanılgı içindesin’ şeklinde okumak da mümkün.”

Yazının tamamını okumak için tıklayın