Gündem

Yeni Şafak yazarı: 2023 seçimi Balkanları da doğrudan etkileyecek

15 Aralık 2022 09:29

Yeni Şafak yazarı Selçuk Türkyılmaz, 2023 seçim sonuçlarının sadece Türkiye’de merak konusu olmadığını yazdı.

2023 seçimlerinin Türkiye dışında başka ülkeleri ve bölgeleri de yakından ilgilendirdiğini yazan Türkyılmaz, Balkanlarda birçok ülkenin 2023 seçiminin muhtemel sonuçlarına göre şimdiden pozisyon aldığını ifade etti.

Türkyılmaz, “Balkanlarda uzun dönemdir geçerli olan gerilimlerin sürekli olarak baskılanması ile sükûnet ortamının devamı temin edilebildi fakat bu hâlin devamı için bile hassasiyet göstermek mecburiyeti vardır. Türkiye’nin 90’lardan sonra bu coğrafyada bir denge unsuru olarak gücünü giderek pekiştirmesinin sahadaki karşılığı tahminlerin ötesindedir. Kukusuz Türkiye’nin seçimi Balkanları da doğrudan etkileyecektir” görüşünü dile getirdi.

Bölgedeki gelişmelerden dolayı Fransa, İtalya, İran’ın Türkiye’nin seçimi ile 2023 seçim sonuçlarıyla yakından ilgilendiğini yazan Türkyılmaz, “Türkiye’nin özellikle Güney Kafkasya’da vazgeçilmez bir denge unsuru olduğunu görmemek mümkün değil. Türkiye Güney Kafkasya’da da gücünü zaman içinde pekiştirmiştir. Özellikle Azerbaycan açısından Türkiye’nin varlığı hayatî derecede önemlidir ve 2023 seçiminin sonuçları Güney Kafkasya’yı doğrudan etkileyecektir” ifadelerini kullandı.

Yazının tamamını okumak için tıklayın