Gündem

Yeni Şafak Genel Yayın Yönetmeni Karagül: Avrupa liderleri Erdoğan'la görüşmek için sıraya girdi, işte güç böyle bir şey

19 Ekim 2019 09:24

Yeni Şafak Genel Yayın Yönetmeni İbrahim Karagül, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, ABD Başkanı Donald Trump ve Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in dünyayı değiştirdiğini iddia etti. Karagül, "Avrupa liderleri Erdoğan'la görüşmek için sıraya girdi" ifadesini kullanarak "İşte güç böyle bir şey" dedi.

Karagül, Yeni Şafak'ta, "*Cephede de güçlüyüz masada da güçlüyüz.. *Akdeniz’den İran sınırına hiçbir tehdit kalmayacak *Türkiye olmadan harita çizilemez, öğrenecekler! *Bunlar henüz başlangıç, daha çok şok olacaksınız" başlığıyla yayımlanan yazısının ilgili bölümünde şunları kaydetti:

Ama müdahale de, bu anlaşma da bir gücü ilan etti. Türkiye, ABD, Rusya, Erdoğan, Trump, Putin arasında dönüyor her şey. Bu size bir şey anlatıyor mu? Türkiye’nin gücünü anlatmaya yetiyor mu? Hani Avrupa, hani İsrail, hani Arap ülkeleri? Hepsi açığa düştü.

“Üç lider dünyayı değiştiriyor” diye bir yazı yazmıştım. Türkiye’nin nasıl bir ligde olduğunu, neleri değiştirdiğini ve değiştireceğini anlamayanlar bir kez daha düşünsün.

Erdoğan Trump’la anlaştı. Salı günü Putin’le görüşecek. Buradan da güzel bir sonuç çıkacağına inanıyorum. Putin’in Türkiye’nin hassasiyetlerini anlayacağına, Fırat’ın batısında sorun çıkarmayacağına, Erdoğan’a zorluk çıkarmayacağına inanıyoruz.

Çünkü bu durum, Türkiye için ölümcül bir gerçektir.

Avrupa liderleri Erdoğan'la görüşmek için sıraya girdi, hani dün tehdit ediyordunuz

Bunlar olurken Türkiye’ye atıp tutan Avrupa’ya bir şeyler oldu, hemen tavır değiştirdiler. Ambargo tehditleri yaparken şimdi görüşmek için sıraya giriyorlar. Şımarıkça açıklamalar yapan Fransa Cumhurbaşkanı Amanuel Macron; “Angela Merkel ve Boris Johnson ile birlikte önümüzdeki hafta Erdoğan’la görüşeceğiz” açıklaması yaptı.

İşte güç böyle bir şey. Türkiye böyle bir ülke. Erdoğan böyle bir lider.

Hem sahada hem masada kazanmak böyle olur.