Dünya

'Yeni Mariupol': Ukraynalı yetkililer, Severodonetsk'teki Rus bombardımanının yoğunluğu nedeniyle ölü sayısını belirleyemiyor

Görgü tanıkları, "Şehre saat başına 200 bomba düştüğünü" ifade etti

30 Mayıs 2022 12:06

T24 Dış Haberler

Ukrayna'nın doğusundaki Severodonetsk kentindeki yetkililer, Rus bombardımanının çok yoğun olduğunu; bu yüzden şehrin ne kadar hasar gördüğünü veya kaç kişinin hayatını kaybettiklerini belirleyemediklerini dile getirdi. 

Ukrayna'nın Luhansk Valisi Serhiy Hayday, "Durum çok kötüleşti" dedi. The Guardian'ın aktardığına göre görgü tanıkları, "Şehre saat başına 200 bomba düştüğünü" ifade etti. Rusya, saldırılarıyla Ukrayna'nın takviye güç hatlarını kesmeye ve kalan askerleri çevrelemeye çalışıyor. 

Yetkililer, Severodonetsk'teki durumun Rus bombalarının neredeyse kül ettiği Mariupol'ü andırdığını söyledi. Yaklaşık 3 ay süren Rus saldırılarının ardından güney kenti 20 Mayıs'ta düşmüştü.

Yerel yetkililer de Rus güçlerinin Severodonetsk'e hücum ettiğini ve şehrin sokaklarında çatışmalar olduğunu bildirdi.

Saldırılar yoğunlaşırken Ukrayna Devlet Başkanı Volodomir Zelenski, pazar günü savaşın başlamasından bu yana ilk kez Kiev dışına çıktı ve kuzeydoğu kenti Harkov'daki askerleri ziyaret etti. 

Zelenski, Rus bombardımanının Severodonetsk'in kritik altyapısını yok ettiğini ve Moskova'nın şu anki ana hedefinin bu şehri almak olduğunu belirtti.