Spor

Yeni Malatyaspor galibiyet hasretine son verdi

Evkur Yeni Malatyaspor puanını 37'e yükseltirken, MKE Ankaragücü 31 puanda kaldı

17 Mart 2019 16:07

Spor Toto Süper Lig'in 26. haftasında Evkur Yeni Malatyaspor sahasında MKE Ankaragücü'nü 3-1 mağlup etti ve 7 maçlık galibiyet hasretine son vermiş oldu.

Karşılaşmanın ilk yarısına her iki takımda kontrollü başlarken, ilk bölüm orta alan mücadelesi şeklinde geçti. İlk yarının kalan bölümünde MKE Ankaragücü duran toplarla etkili olmaya çalışırken her iki takımda hücumda net fırsatlar üretmekte zorlandı. Her iki kaleye de isabetli şutun atılmadığı ilk devre 0-0'lık eşitlikle sona erdi.

İkinci yarıya etkili başlayan MKE Ankaragücü 46'da önce Tyler Boyd sonra Orgill ile gole yaklaştı ancak kaleci Fornalle iki pozisyonda da başarılıydı. Oyunda dengeyi sağlamayı başaran Evkur Yeni Malatyaspor 49. dakikada gole yaklaştı. Donald'ın sağ kanattan orta şut karışımı yaptığı vuruşta kaleci Altay topu güçlükle çeldi. Karşılaşmanın 54. dakikasında Aleksic'in ceza sahasında Kulusic'in müdehalesiyle yerde kalmasıyla hakem Özgür Yankaya penaltı noktasını gösterdi. Penaltı atışında topun başına geçen Adem Büyük topu ağlara gönderdi ve Evkur Yeni Malatyaspor bu golle 1-0 öne geçti. Bu golden 3 dakikada sonra 58'de Evkur Yeni Malatyaspor, Guilherme'nin golüyle skoru 2-0'a getirdi. Ceza sahasında bir türlü uzaklaştıralamayan topta araya giren Guilherme topu ağlara göndermeyi başardı. Farkı azaltmak isteyen MKE Ankaragücü 72. dakikada Orgill ile golü buldu. Malatya ekibinde Seth'in geri pasında araya giren Orgill ceza sahasına girerek şutunu attı ve topu ağlara göndermeyi başardı. Kalan dakikalarda beraberlik için baskı kuran MKE Ankaragücü 83'te İlhan Parlak ile gole çok yaklaştı ancak tecrübeli oyuncu müsait pozisyonda topu üstten auta attı. Karşılaşmanın son anlarında peş peşe net fırlatları değerlendiremeyen MKE Ankaragücü 90+3'te kalesinde golü gördü. Evkur Yeni Malatyaspor'da Ahmet Ildiz golünü attı ve maçın skorunu belirledi: 3-1.

Bu sonuçla Evkur Yeni Malatyaspor puanını 37'e yükseltirken, MKE Ankaragücü 31 puanda kaldı.