Advertorial

Yeni Girişim Fikirlerinin Hayat Bulması Şirket Kurmaktan Geçiyor

03 Haziran 2024 15:39

Yeni girişim fikirlerinin hayata geçirilmesi neredeyse her zaman şirket kurmak ve geliştirmek gibi iki temel dinamiği içeriyor. Girişimciler, yaratıcı ve yenilikçi fikirleri gerçeğe dönüştürmek için bir şirket kurarak bu fikirleri ticari bir faaliyete dönüştürüyorlar. Yeni girişim fikirlerini gerçeğe dökmek için şirket kurmak elzemdir. Bunun için pek çok prosedür ve mevzuat vardır. Bazı konularda danışmanlık almak ise süreci hiç olmadığı kadar kolaylaştırıyor. 

İş Fikrine Uygun Farklı Şirket Türleri Tercih Ediliyor

İş fikrine uygun farklı şirket modeli seçimi çoğu zaman işletmenin doğası, büyüklüğü, faaliyet gösterdiği sektör ve hedefleri gibi faktörlere bağlıdır. Şirketler; kişisel, kollektif, limitli anonim, şahıs ve franchise gibi farklı türlerde açılıp faaliyetlerine başlayabiliyor. Anonim şirket kurmak farklı talimatlara, yönergelere, kurallara ve mevzuatlara tabi iken, farklı bir tür işletme için tüm istenenler değişebiliyor. Limited şirket kurmak birden fazla hissedarın mevcudiyeti ile birlikte pek çok farklı sözleşme ve yasal yükümlülüğü yerine getirme durumu gerektirebiliyor. Bu durumda hem iş fikrine göre hem de sektörel faaliyet hedeflerine göre farklı şirket türleri tercih edilebiliyor. Arzu edilen şirket türüne göre farklı danışmanlık önerileri ve yönlendirmeleri yapılabiliyor. 

Çeşitli Ülkelerde Şirket Kurmanın Avantajları Öne Çıkıyor

Çeşitli yurt dışı ülkelerinde şirket kurmanın saymakla hemen bitmeyecek avantajları mevcuttur. En başta işletmenizi kısa süre içinde küresel bir global marka hâline getirmek mümkündür. Yurt dışında şirketin açılmasıyla döviz geliri elde etmek, Avrupa Birliği ülkelerine kolayca seyahat edip iş ziyareti yapmak ve geçici ya da kalıcı oturum izni alabilmek de mümkün hâle gelir. Aynı zamanda vergi indirimleri, hibe ve teşviklerden yararlanma potansiyeli gibi finansal olanaklar da sizin için söz konusu olur. E-ticaret için şirket kurmak gibi spesifik konularda ise farklı kurallar işler hâle gelebilir. 

Profesyonel Danışmanlık ile Şirket Kurma Maliyetinde Avantajlar Elde Ediliyor

Profesyonel danışmanlık, daha önce, en azından şirket kurma maksadıyla ayak basmadığınız bir ülkede şirket açmayı sizin için kolaylaştırıyor. Hukuki, finansal, pazar araştırması ve stratejik planlama açısından alacağınız bilgi odaklı yardımlar, işletmenizin kendi sektöründe başarıyla ayakta durmasına yardımcı oluyor. Bu sayede şirket kurma maliyeti ciddi anlamda ve belirgin düzeyde düşüşe geçiyor. Böylece finansal açıdan ciddi bir tasarruf yapmış oluyorsunuz. Bunun başlıca nedeni, profesyonel danışmanlık desteğinin, pek çok uzun ve masraflı prosedürü sizin için çözümlüyor oluşudur. Bu sayede hızlı, proaktif, etkili ve son derece bütçe dostu bir şekilde şirket kurulumu gerçekleştirmeniz mümkün hâle geliyor. 

Jestiyon ile Girişimciler için Şirket Kurmak Kolaylaşıyor

Sanal ofis, marka tescil ve vekalet hizmetleriyle birçok süreci kolaylaştıran Jestiyon, şirket kurulumunuzun önünü açıyor. Evraklarınızı sisteme yükleyerek e-Dönüşüm sürecini tamamlamanız artık çok kolay. Hemen akabinde fatura düzenlemeye başlayabilirsiniz. Jestiyon sizi için ön muhasebe, e-Fatura, e-Arşiv konularında yardımcı olur. Aynı zamanda finansal danışmanlık ve şirket ismi sorgulama gibi ekstra avantajlarla gelir. Jestiyon ile şirketinizin temellerini en sağlıklı şekilde ve hem hızlı hem de bütçe dostu bir biçimde atın.