Gündem

Yeni Akit yazarından İmamoğlu'na: Sülün Osman’ın İstanbul’u güçlendime sitesindeki pürmelal halimiz, işte bu!

03 Mart 2023 10:27

Yeni Akit yazarı Ali Karahasanoğlu, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'nu tramvay, Galata Kulesi, kent meydanlarındaki saatler, şehir hatları vapurları gibi kamu mallarını vatandaşlara "satarak" ya da "kiraya vererek" efsane haline gelen dolandırıcı "Sülün Osman"a benzetti. 

Karahasanoğlu, yazısında, şu ifadeleri kullandı:

"Seçilmeden önce, “Sülün Osman” dedik.. O da hakkını veriyor.. “Yüz binlerce depreme dayanıksız binanın bulunduğu İstanbul’u güçlendiriyoruz” diye kurdukları sitede, Balmumcu Otoparkı’nı güçlendirmeyi ana başlık olarak takdim ediyorlar.. “Bir bina bir binadır.. Arabalar da önemli. Arabalarımıza bir şey olmayacak ise, yıkılan binalardan sonra, çıkar biraz gezeriz, katlı otopark da önemli” diyeceklerin hevesleri kursaklarında kalacak. Çünkü, katlı otopark için de, şu bilgi veriliyor: “Önleme & Risk Azaltım / Altyapı / Devam Ediyor / 2023”Sizin anlayacağınız o da bitmemiş, “devam ediyor!” Bir başka başlığa geçiyoruz: “Barajlarda Olası Bir Deprem Etkisinin Araştırılması” 45 bin insanımızı kaybettiğimiz deprem sonrasında, hiç kimsenin tebessüm edecek hali olmadığını biliyorum.. Ama Ekrem bu.. Sürekli insanları güldürmeye çalışıyor.. “İstanbul güçleniyor, deprem için yaptıklarımızı, sitemize girin, görün” diyor.. 4 yılda yaptığını açıkladığı tek bir faaliyet yok. “Cek-cak” ile vakit öldürüyor.. Ama hemen devamını okuyunca, biraz telaşlanıyorum.. “Yoksa, barajlar konusunda, somut bir faaliyet mi var” diye meraklanıyorum.. Çünkü başlığın hemen altına şu ifade yerleştirilmiş: “Önleme & Risk Azaltım / Altyapı / Tamamlandı / 2021” Tamamlanmış. Hem de 2021 yılında.. “Şimdi mors oldun Ali Bey” diyorum kendi kendime.."  

Karahasanoğlu, şunları kaydetti:

"Okumaya devam ediyorum: “Güncel İSKİ verilerine göre sözleşme kapsamındaki sekiz baraja ait deprem ve taşkın risk analiz çalışmaları yapıldı. Zemin etüt çalışmaları sonucunda her bir baraj için yapı-zemin etkileşimi ve olası bir deprem etkisi ile meydana gelebilecek zemin problemleri tespit edildi.” Eee? 2021’de tespiti yaptın..  Sonra? Aradan geçen iki yılda o tespit gereği ne yaptın? Fıssss.. Aaaa, bir dakika.. Bir şeyler var galiba.. Bir sonraki başlık, “Barajların Depreme Karşı Güçlendirilmesi” şeklinde. Haydi bakalım, okuyalım: “Önleme & Risk Azaltım / Altyapı / Hazırlık Aşamasında” Hay ben senin, hazırlığının da.. Aşamanın da.. Şaka gibi değil mi? Maalesef Sülün Osman’ın İstanbul’u güçlendime sitesindeki pürmelal halimiz, işte bu!"