Gündem

Karahasanoğlu, Hiranur Vakfı kurucusu Gümüşel’i savundu: LGBTİ’li psikoloğun tezgâhı ile ömrünü Kur'an’a adayan baba tutuklandı

"Şimdi kim hocaya sahip çıkacak?"

16 Aralık 2022 09:56

Yeni Akit Gazetesi Yazı İşleri Müdürü Ali Karahasanoğlu, 6 yaşındayken kızı H.K.G.’yi, 29 yaşındaki Kadir İstekli ile dini nikâhla “evlendiren” ve cinsel istismara maruz kalmasına ilişkin davada tutuklanan Hiranur Vakfı Kurucusu baba Yusuf Ziya Gümüşel’i savunmayı sürdürdü. Karahasanoğlu, “LGBTİ’li psikoloğun tezgâhı ile Kur'an için ömrünü adayan baba tutuklandı” dedi. 

Saadet Partisi’ne yakın Milli Gazete’de konuya ilişkin tek satır haber bulunmadığını ifade eden Karahasanoğlu, “Altılı Masa’nın diğer bileşenleri derin bir oh çekip, ellerini ovuşturarak, ‘Oh oh.. Bunun üzerinden şimdi AK Parti’ye çakarız’ planları yaptılar.. Suçlama sabit mi? Değil... Henüz iddianame aşamasında.. Suçlananlar, iddiayı kabul ediyorlar mı? Hayır. Suçlamadaki iddia edilen olayın tarihi ne. 18 yıl önce.. Dile kolay” ifadelerini kullandı.

Karahasanoğlu, şöyle devam etti:

"Şimdi kim, ‘kızının düştüğü duruma mı, yoksa kendisine attığı iftiraya mı yansın’ diye düşünen hocaya sahip çıkacak? İsterseniz tesadüf deyin.. İsterseniz uyuyan kerizleri uyandırmak için bir tevafuk deyin.. Aynı günlerde.. Ekrem İmamoğlu’na bir ceza veriliyor. Ne için? YSK üyelerine ‘ahmak’ dediği için.

6 yaşındaki evliliğin tam aksine, burada suçlanan kişi, ‘hayır, demedim’ diyebiliyor mu? Diyemiyor.. ‘Dedim ama.. YSK’ya değil, bakana dedim’ diyor.. ‘Ama seçimi iptal eden bakan değil, YSK.. 'Buna ne diyorsun’ sorusuna, ‘ O kadar derinlemesine düşünecek bende kafa mı var?’ diyor.. Suçunu itiraf ediyor..

Burada muhataplarımıza bakıyoruz.. Hayatını Kur'an öğretilmesine adayan hocamıza küfredenler, YSK üyelerine “ahmak” diyen Ekrem İmamoğlu’na, hep birlikte sahip çıkıyorlar..

'Niye ceza veriyorsunuz?' diye itiraz ediyorlar.. Ki, ortada bir tutuklama falan da yok.. İtirazı mümkün bir karar..”

Yazının tamamını okumak için tıklayın