Gündem

Yeni Akit yazarı Karahasanoğlu: Saadet Partisi uyarıları ile AK Parti’nin yanlışlarını düzelttirmeli

"Yanlışlarını hatırlatıp, doğrusunu yapması için teşvik etmeli"

10 Ekim 2022 10:57

Yeni Akit Yazı İşleri Müdürü ve yazarı Ali Karahasanoğlu, Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Namık Ak’ın tepki toplayan 'vampir' uyarısının ardından sağlık sorunlarını gerekçe göstererek istifa etmesini köşesine taşıdı.

Prof. Dr. Namık Ak’ın iki yıl önce Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi Rektörlüğü’ne Prof. Dr. Namık Ak görevlendirildiğini yazan Karahasanoğlu, Ak’ın üniversiteye yeni başlayan öğrencilere yönelik “Hepimiz kendimizin başkanıyız ama bir yolculuğa çıkarken bile en az iki kişi gidin, yalnız olmasın. Çok vampirler var” açıklamasına yer vererek Saadet Partisi’ne çağrıda bulundu.

Karahasanoğlu, şöyle devam etti:

"AK Parti’nin eksiklerini, yanlışlarını, Saadet Partisi uyarıları ile düzelttirmeli..

AK Parti’nin güzel icraatlarını desteklemeli..

Yanlışlarını hatırlatıp, doğrusunu yapması için teşvik etmeli..

Somut örnek de vereyim..

AK Parti, Türk Ceza Kanunu yeniden yazılırken, zinanın suç olmadığı yönünde düzenleme yaptı..

Saadet Partisi, bu yanlışı hatırlatmalı..

Şimdi dahi, aile üzerinden yeni hazırlıklar yapıldığı bugünlerde, AK Parti’ye bu noktada baskıcı olmalı..

Birileri, ‘Toplumu eşcinsel evliliğe hazırlıyoruz’ açıklamaları yaptığı şu dönemde, Saadet Partisi net çıkışları ile, AK Parti’ye bu konuda taviz vermemeleri için hatırlatmalarda bulunmalı..

Saadet Partisi, AK Parti’den çok daha ileri noktada, manevi değerlerin sahipliğini yapmalı..

Yapmalı ki, AK Parti de, ‘Manevi değerlere sahiplik noktasında, bizden daha ileri parti yok ki. Bu konuda biraz ipleri gevşetelim.’ siyasetine soyunmasın..”

Prof. Dr. Namık Ak’a gösterilen tepkileri AK Parti iktidarının göğüsleyemediğini yazan Karahasanoğlu, “Rektör ile ilgili başka sebeplerin de olduğu iddia ediliyor.. Kendisini tanımıyorum. Ama son açıklamasının sonrasında bu istifa veya görev değişikliği geldiğine göre, ben sebebi bu açıklama üzerinden görmek zorundayım” diye yazdı.

Karahasanoğlu, Saadet Partisi’ne “AK Parti’yi sıkıştırmak isteyen siyasi partilere karşı da, onların yanında değil, AK Parti’nin yanında durmanız gerekir” çağrısında bulundu.

Yazının tamamını okumak için tıklayın

TIKLAYIN - Tepki çeken 'vampir' uyarısını yapan Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Namık Ak 'sağlık sorunları' nedeniyle istifa etti