Gündem

Yeni Akit yazarı Karahasanoğlu'ndan KPSS yorumu: 120 soruluk bir sınavda bir tane soru çalındı ise o soru iptal edilmeli, milyonlarca liralık masrafa girilmemeli

“Bu rezilliğin mimarı kim ise, Kızılay’da sallandıralım”

04 Ağustos 2022 09:25

Yeni Akit Yazı İşleri Müdürü ve yazarı Ali Karahasanoğlu, Kamu Personeli Seçme Sınavı’nda (KPSS) sorulan çok sayıda sorunun, Yediiklim Yayınları'nın deneme soru kitapçığındaki sorularla aynı olduğu iddiasını köşesine taşıdı.

Muhalefet milletvekillerinin “20 soru, bir yayınevinin deneme sınavı ile birebir aynı. Hatta cevap şıkları da aynı” açıklamasına yer veren Karahasanoğlu, şöyle devam etti:

Her duyarlı insan, 'Bu kadar da olmaz ki ama..!' ile başlayan cümlelerle, yapanlara lanet okumaya başladılar.. Bekledim ki, deneme testinin kitapçık baş sayfası ile.. İç sayfası ile, 20 soru yayınlansın..

KPSS soruları zaten yayınlandı.. Karşılaştıralım.. Ve sonra da.. 'Bu rezilliğin mimarı kim ise, Kızılay’da sallandıralım' diyelim.. Bakın 'rezillik' diyorum.. İbret-i alem olsun anlamında, 'Kızılay’da sallandıralım' diyorum. 'Ama-mama' demiyorum.. 'Amaçlar, araçları meşru kılar' demiyorum.. 'Amaca varmak için, her araç mübahtır' demiyorum.. 'Kem alet ile gelecek Kemalat, olmaz olsun' diyorum.. Yapılmış ise, lanet okuyorum.."

Muhalefet milletvekillerinin KPSS üzerinden algı oluşturmaya çalıştığını savunan Karahasanoğlu, şöyle devam etti: “’Kimbilir hangi amaç için’ pompalanan, “KPSS iptal olsun” yaygaraları da hedefine ulaşamasın.. 120 soruluk bir sınavda, tek soru bile çalınmamalı ama.. Bir tane soru çalındı ise, sorumlularından acımasızca hesabı sorulurken, bir yandan da o soru iptal edilerek milyonlarca liralık masrafa da girilmemeli. İki soru ise, hakeza.. Ama üç gündür tartışıldığı halde.. Net bir şekilde, KPSS sorularının, daha önce bir yayınevinin yaptığı iddia edilen bir deneme sınavında çıkan 20 soru ile aynı olduğuna ilişkin henüz net bir ispat yapılamamış, net bir görüntü verilememiş ise.. Ne zaman çekildiği, fotomontaj olup olmadığı belirsiz, küçük küçük bilgisayar çıktıları ile bir algı oluşturulmaya çalışılıyor ise..

“Katarlılar, tıp fakültelerine sınavsız girecek” yalanlarının, bu ülkede ana muhalefet partisi genel başkanları tarafından, hem de 2 milyon üniversite adayının sınava girdiği gün dillendirilebilindiğini hatırlayarak, tedbirli olmamızı, basiretimiz bize emrediyor."

Yazının tamamını okumak için tıklayın