Gündem

Yeni Akit yazarı Karahasanoğlu'ndan Kılıçdaroğlu'na: Said-i Nursi’nin kitabı için yaptığını, buyur Rıza Nur ve Latife Hanım'ın anıları için de yap

Kılıçdaroğlu, "Said-i Nursi'nin kitapları yasaklandı. AYM'ye başvurduk. AYM iptal etti” demişti

20 Eylül 2022 09:02

Yeni Akit Yazı İşleri Müdürü ve yazarı Ali Karahasanoğlu, CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nun Hür Düşünce Hareketi Genel Kurulu'ndaki “Said-i Nursi'nin kitapları yasaklandı. AYM'ye başvurduk. AYM iptal etti” açıklamasını köşesine taşıdı.

Kılıçdaroğlu’nun bu açıklamasından CHP tabanındaki milyonlarca insanın rahatsız olacağını ifade eden Karahasanoğlu, “Said-i Nursi’nin kitaplarında olmayan yasağı kaldırmak da, Kemal beye mi nasip olmuş?Said-i Nursi’nin kitaplarını yayınlamak falan yasak değil” diye yazdı.

Said-i Nursi’nin yakınlarının, eserlerinde tahrifatlar olduğu gerekçesi ile kitapların yayınlanmasında telif haklarını kullanarak, bir koruma talebinde bulunduklarını ifade eden Karahasanoğlu, Kılıçdaroğlu’nun yayın yetkisinin Diyanet İşleri Başkanlığı’na verilmesi kararını iptal ettiğini yazdı.

Karahasanoğlu, özetle yazısına şöyle devam etti: Yapılan ne idi? Tahrifat ve telif hakkı ihtilafı sebebi ile, eserlerin Diyanet tarafından bandrolü alınarak basımı... Yani Ali mi basacak, Veli mi basacak, ikisi birden mi basacak, yoksa ikisi de değil, sadece Diyanet mi basacak?  İhtilaf bu.. 'Kitap yasaklanmaz' diyor Kemal Bey..

O zaman hodri meydan.

Said-i Nursi’nin kitabı için yaptığını, buyur Rıza Nur’un kitabı için de, buyur Latife Hanım'ın anıları için de yap.. Görelim özgürlükçülüğünü..”

Yazının tamamını okumak için tıklayın