Gündem

Yeni Akit yazarı Karahasanoğlu'ndan Kılıçdaroğlu: İlkesizsin, yalancısın

07 Nisan 2023 12:37

Yeni Akit Yazı İşleri Müdürü Ali Karahasanoğlu, Millet İttifakı'nın cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu için "ilkesiz" ve yalancı" ifadelerini kullandı. 

Karahasanoğlu, yazısında, "Kılıçdaroğlu, Ekim ayında, 'Kasım’ı bekleyin' demiş.. Kasım gelmiş, Kemal Bey’de bir açıklama yok.. Kasım’ın ortasında, Taksim’de terör merkezli bir patlama yaşanmış.Yeniakit.com.tr internet sitesinde bir haber yapılmış: “ 'Patlamayı mı kastetti’ sorusu gündemde.” İşte bu haber sebebi ile, savcılığa koşmuş, Kemal Bey.. Ve şimdi utanmadan diyor ki: “Cumhurbaşkanı olunca, beni rahatlıkla eleştirebileceksiniz.” Sen daha cumhurbaşkanı olmadan bir başlıkta üç tane suç icat ediyorsun Kemal Bey.. Kim bilir cumhurbaşkanı seçilsen, idam mı ettirirsin, yoksa kurşuna mı dizdirirsin, seni eleştirenleri" görüşünü savundu. 

Karahasanoğlu, şunları kaydetti: 

"Kemal Bey’in çelişki yumağına son örneğim de, bu şikayet dilekçesindeki “Halkı yanıltıcı bilgiyi alenen yaymak” nitelemesinden de cezalandırılmamızın istenmesi olsun. Ayıptır beyler. İlkesizliktir, utanmazlıktır beyler.. O madde 18 Ekim 2022’de Resmi Gazete’de yayınlanıp yürürlüğe girdi. CHP, Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun öncülüğünde, Anayasa Mahkemesi’ne koşup, iptali için dava açtı. Ve aynı CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, kanunun yürürlüğe girmesinden 26 gün sonra savcıya dilekçe verip, o maddeden benim ve diğer sorumluların 3 yıla kadar hapsimizi istedi.. Helalleşme ha?Haydi ordan yalancılar.. Haydi ordan, ikiyüzlüler.. Özgürlük ha? Muhalefette iken sergilediğiniz tahammülsüzlükten belli, sizin özgürlük anlayışınız.. Siz olsa olsa, teröristbaşı Apo’ya, FETÖ’cülere özgürlük getirirsiniz, dürüst gazetecilere ise, hapsi gösterirsiniz.."