Gündem

Yeni Akit yazarı Karahasanoğlu: Deniz Baykal, Türkiye’nin en açık, en kesin, en tartışmasız bankamatik memurudur

12 Mart 2023 13:14

Yeni Akit Yazı İşleri Müdürü Ali Karahasanoğlu, "CHP’nin eski genel başkanı Deniz Baykal, Türkiye’nin en açık, en kesin, en tartışmasız bankamatik memurudur..Niye?2017 yılında felç geçirmiştir.. Ve iyileşmediği halde.. Konuşma, yürüme ve diğer hayati faaliyetlerini büyük oranda kazanmadığı halde..Kemal Kılıçdaroğlu tarafından 2018 milletvekili seçimlerinde tekrar milletvekili adayı yapılmıştır.. Ve o tarihden, ölümüne kadar. Yaklaşık 5 yıl boyunca, sadece 3-4 defa gittiği TBMM üyeliği ile milyonlarca lira maaş almıştır. Bundan daha net, daha açık, daha kesin bankamatik memurluk olur mu?" düşüncesini dile getirdi.

Karahasanoğlu yazısında, "Hani sıradan bir memurluk olsa, alacağı maaş bugünün parası ile olsun 15 bin TL, olsun 20 bin TL.. Bunun 4-5 katı oranındaki milletvekili maaşı ile solcular en kral bankamatik memur örnekliğini bize göstere göstere yaşattılar.. Utanmadan, başkalarına iftira ederek, kendi suçlarını, onların üzerine yıktılar..Bankamatik memurluğun en kralının somut örneğini verdik..Şimdi “Bir kişiye 3-5 maaşın örneğini vereyim.. Yok yok.. Şu an iktidar partisinin atamalarında, iktidar partisinin yönettiği belediye başkanlıklarında da olan, “Bir kurumun yöneticisinin, aynı zamanda kanuni olarak iştiraklerin-yan kurumların da yönetim kurulu üyeliği yapması sebebi ile alınan huzur hakları”ndan bahsetmeyeceğim.. Bu ahlaksızlık olur. Niye ahlaksızlık olur? Çünkü AK Partili belediyede yapılan ile CHP’li belediyede yapılanı aynı anda görmez, yazmazsak.. Yaptığımız ahlaksızlıktan başka bir şey olamaz. Hani bazı görevler için, kanuni zorunluluk vardır, pratikte de işin gereği olarak düzenleme böyle dizayn edilmiştir..  AK Partilide de, CHP’lide de aynı uygulama vardır.." ifadesini kullandı. 

Karahasanoğlu şunları kaydetti:

"Eğer bu uygulamaya itiraz ediyorsak, kaldırmamız gerekiyorsa (Ki ben de benzer görüşteyim) hepsini birden kaldırmamız gerekir..

Ve parti ayrımı yapmadan, kimse bu maaşları mükerrer almamalıdır..

Ama, biz CHP’lileri yazıp, AK Partilileri görmezden gelirsek..

Muhalifler de AK Partilileri yazıp, CHP’lileri görmezse, bu sahtekarlık olur..

Maalesef muhalifler bunu yapıyorlar..

Biz o yanlışa düşmemekte ısrar edelim..

Ama şimdi benim “bir adama iki-üç maaş örneği”min, o tür bir örnek olmadığını da belirteyim..

Benim örnek, tarihde hiç görülmemiş bir örnek..

Kanunda izin verilen değil, tam aksine anayasada yasaklanan bir durum..

Somut örnek dedim..

Onlar gibi suçlama yapıp, kaçmayalım..

İstanbul ve Ankara Büyükşehir Belediye Başkanları Ekrem İmamoğlu ve Mansur Yavaş için, belediyeyi bırakmadan, cumhurbaşkanı yardımcılığını da üstlenmeleri planlamasını yapılıyor..

“Hani bir kişiye iki maaş, üç maaş yanlış idi?” diye muhaliflere hatırlatıp, devam edelim..

AK Partililerin hiçbirisi, “İki-üç maaş çok güzel” demiyor..

Ama siz çaktırmadan, iki görevi verip, iki maaşı, üç maaşı çok güzel gibi bir de övüyorsunuz..

Evet; evet.. Altı partinin birden imza attığı o mutabakat metninde. 

SP liderinin “Bana ne Ayasofya’nın açılmasından. Siz, bir kişinin iki-üç maaş almasını nasıl kabulleniyorsunuz” modunda yaptığı açıklamalar.

Ahmet Davutoğlu’nun, Meral Akşener’in benzer açıklamaları.. Kemal Kılıçdaroğlu’nun benzer açıklamaları..

Şimdi hepsi birden çöp oluverdi..

Adamlar; kanunda, anayasada yeri olmamasına rağmen, İstanbul ve Ankara Büyükşehir Belediye Başkanlarını, aynı zamanda cumhurbaşkanı yardımcısı olarak görevlendirilmesini mutabakata vardırdılar..

Böylece, bu iki makamın yan huzur hakları, maaşlarını da dikkate aldığınızda, belki yüz binlerce liralık maaşları bu iki isme peşkeş çekecekler..

Bir de öyle güzelleme yaparak, ballandırarak anlatıyorlar ki..

İki-üç maaş almak, maharetmiş gibi..

Hem İstanbul Belediye Başkanlığı, hem de cumhurbaşkanlığı yardımcılığı görevinin üstlenilmesi, sanki bir başarı imiş, bir fedakarlıkmış gibi bize öyle yutturmaya kalkıyorlar ki..

“Haydi ordan sahtekarlar..

Haydi ordan yalancılar..” demekten kendimi alıkoyamıyorum."