Gündem

Yeni Akit yazarı Karahasanoğlu: Alnı secdeli insanlar, alnı secdeli yöneticileri yönetimden indirmek için kolları sıvamışlar..

"Kemal Kılıçdaroğlu’nu, kendinizin cumhurbaşkanı adayı olarak nasıl görebilirsiniz?"

09 Mart 2023 10:33

Yeni Akit yazarı Ali Karahasanoğlu, "Alnı secdeli insanlar, alnı secdeli yöneticileri yönetimden indirmek için kolları sıvamışlar.. Temel Karamollaoğlu.. Ahmet Davutoğlu.. Ali Babacan.. ve bunların partisindeki büyük çoğunluğu kastediyorum.. Bunlar birlik olmuşlar, düne kadar onları da düşman olarak gören CHP ile ittifak kurmuşlar.. Ve kendi içlerinden çıkan Tayyip Erdoğan’ı indirmek için, ölümüne mücadeleye girişiyorlar" yorumunu yaptı. 

Karahasanoğlu, yazısında, "Dünyevi makamlar için değil.. Çünkü siyasette değilim, girmeye de hiç niyetim yok.. Ama dindar insanların kazanımlarının devam etmesi açısından önemsiyorum.. Düne kadar temel hak ve özgürlüklerimizi kısıtlayan ve bizi düşman gibi görenlerle, ne zaman ahbab oldunuz, muhteremler? Ne zamandan beri ve niçin, birlikte yol aldığınız kardeşlerinizi düşman, sizi düşman olarak görenleri dost edindiniz? Kemal Kılıçdaroğlu’nu, kendinizin cumhurbaşkanı adayı olarak nasıl görebilirsiniz?" düşüncesini dile getirdi.

Karahasanoğlu, şu ifadeleri kullandı: 

"Eski defterleri karıştırma" diye hemen savunmaya geçmeyiniz..

"Anayasa Mahkemesi’ne başörtü yasak olmalıdır" diye dilekçe veren adamdan başka, cumhurbaşkanı adayı bulamadınız mı?

"Milli Görüş’e gönül vermiş Hacı Hasan amcaya, Hacı Fatma nineye, "Bizim cumhurbaşkanı adayımız, başörtüye ‘bir metrekarelik bez parçası’ diyen Kemal Kılıçdaroğlu’dur. Ona oy veriniz” nasıl diyeceksiniz? Hiç utanmayacak mısınız? Allah’tan korkmayacak mısınız? Pazartesi günü, Saadet Partisi Genel Merkezi önünde toplanan insanların içinde, bir tane Saadet Partili var mıydı acaba?"