Gündem

Yeni Akit yazarı Karahasanoğlu: Almanya’nın çok gerisinden geliyoruz; bu, Erdoğan’ın kusuru mu, İsmet İnönü’nün ve CHP kafalıların kusuru mu?

22 Haziran 2023 09:34

Yeni Akit yazarı Ali Karahasanoğlu, "Evet, Almanya’nın çok gerisinden geliyoruz. Ama bu, Erdoğan’ın kusuru mu: Yoksa, yüzlerce okulda, caddede, bulvarda ismi olduğu halde, bir okuldaki ismi değiştirilmek istendiğinde kıyamet kopartılan İsmet İnönü’nün ve CHP kafalıların kusuru mu?" diye yazdı.

Ali Karahasanoğlu, bugünkü asgari ücrete ilişkin yazısında, "2002’de asgari ücret ile 124 kilo şeker alınabiliyordu. Bugünkü asgari ücret ile ise, 485 kilo.. Nerede ise 4 kat şeker alabiliyorsunuz.. Milli Gazete’nin çok bilmiş muhabirleri, şimdi bir manşet daha patlatsınlar, “Özelleştirme, şeker fabrikalarını darmadağın mı etmiş!?” Bu vesile ile halkın mutfağını düşünüyormuş gibi yapan ve aslında karaborsacıların ekmeğine yağ süren hokkabazların, hayatın gerçeklerinden o kadar uzak olduklarını da belgeleyelim. Sözcü gazetesi dün manşet atmış.. 9 yılda, ürünlerin 9.5 kat arttığını yazmış. Bunlar ilkesiz, bunlar yalancı, bunlar algıcı.. Asgari ücretin ne kadar arttığını, tabii ki yazamazlar.. Sadece gıda ürünlerinin fiyatları artmış, ama asgari ücret yerinde sayıyormuş gibi algı yapıyorlar.... Ama o algıyı yaparken de, aslında tuzlarının ne kadar kuru olduğunu da, kullandıkları market fişini bile anlayamadıklarından belli oluyor." dedi. 

"Her şeye rağmen, asgari ücretli korunmuş, enflasyon altında ezdirilmemiş.." görüşünü aktaran Karahasanoğlu, "Ama gerçekleri takla attırmaktan büyük zevk alan hokkabazlar, yalan üzerine yalan söylemekten dün de geri durmadılar, bugün de durmuyorlar, hesap sorulmazsa, yarın da durmayacaklar.. 40 yıl önce, Almanya’dan gelen bir akrabamız, “Orda çalışmayanlar bile maaş alıyor” deyince küçük dilimi yutacaktım.. Bugün Türkiye’nin geldiği noktada, öyle sembolik de değil, işsizlik maaşı tam 10.650 TL oldu.. Evet, Almanya’nın çok gerisinden geliyoruz. Ama bu, Erdoğan’ın kusuru mu: Yoksa, yüzlerce okulda, caddede, bulvarda ismi olduğu halde, bir okuldaki ismi değiştirilmek istendiğinde kıyamet kopartılan İsmet İnönü’nün ve CHP kafalıların kusuru mu?" ifadelerini kullandı.