Gündem

Yeni Akit yazarı: İstanbul Sözleşmesi’nin feshedilmesi bir ilk adım olarak değerlendirilmeli, 6284 sayılı yasanın yürürlükten kaldırılması şarttır

“Aileyi, çocukları, kadını ve erkeği perişan edecek yeni düzenlemelerden kaçınmalıyız”

27 Mart 2021 07:41

Yeni Akit yazarı Sefa Saygılı, Türkiye’nin Cumhurbaşkanı kararıyla İstanbul Sözleşmesi’nden çıkmasına destek verdiği yazısında “bu bir ilk adım olarak değerlendirmeli” diyerek 6284 sayılı ailenin korunması ve kadına karşı şiddetin önlenmesine dair yasanın da yürürlükten kaldırılması gerektiğini söyledi.

Yeni Akit yazarı, “Dimyata pirince giderken evdeki bulgurdan olma tehlikesi ile karşılaşabiliriz. Aileyi, çocukları, kadını ve erkeği perişan edecek yeni düzenlemelerden kaçınmalıyız. Feminist politikalarla insanımızı korumak mümkün değildir. Hukukun temel ilkelerine geri dönmeliyiz. Hakkaniyetli yasalar, adil ve doğru yargılama, ahlak seferberliği ile şiddeti önleyebilir, huzur ve sükûnu temin edebiliriz” görüşünü savundu.

Yazının tamamını okumak için tıklayın.

Amacı, "şiddete uğrayan veya şiddete uğrama tehlikesi bulunan kadınların, çocukların, aile bireylerinin ve tek taraflı ısrarlı takip mağduru olan kişilerin korunması ve bu kişilere yönelik şiddetin önlenmesi amacıyla alınacak tedbirlere ilişkin usul ve esasları düzenlemek" olarak belirtilen söz konusu 6284 sayılı ailenin korunması ve kadına karşı şiddetin önlenmesine dair yasa için tıklayın.