Gündem

Yeni Akit yazarı: Giresun'de Nurettin Canikli için takdirden çok “Giresun siyasetine karışıyor” eleştirisi var

22 Mart 2023 12:02

 Yeni Akit yazarı İdris Günaydın, seçim döneminde Giresun'dan kendisine iletilen değerlendirmeleri bugünkü yazısında aktardı. Günaydın, "Nurettin Canikli Beyin Giresun’a hizmetini ne ben ne de başkaları inkar etmiyor. Ancak bu takdirin yanında, takdirden çok “Giresun siyasetine karışıyor” denilerek eleştiri de var. Eleştiri, takdirini alıp götürüyor. Ne kadar doğru, bilmem. Ama sanki, ezberletilmiş gibi herkes aynı şeyi söylüyor." bilgisini paylaştı. 

Günaydın yazısında, "Mevcut vekillerin seçimine itiraz var: Bir bürodan iki avukat niçin seçildi? Bunu kim dizayn etti? Memlekette başka adam yok muydu? Yaptıkları ne? Hizmetleri ne? Aşırı derecede bu nokta eleştiriliyor. Dereli’ye karşı çok fazla eleştiri var. Tabii Dereli ilçesine, halkına, hatta siyasetçilerine değil. Bir üst el Dereli’den kişileri önümüze koyuyor. Biz de zaten, adaya değil Tayyip Erdoğan’ın hatırına oy verdiğimiz için böylece seçiliyorlar. Dereli’den başka il veya ilçeler adam yetiştiremiyor mu? Milletvekili Cemal Öztürk ile ilgili fazla eleştiri yok. Onun bir şeyler yapmaya çalıştığına dair olumlu yorumlar çok. Belediye Başkanı Aytekin Şenlikoğlu için ibreler olumlu. Birkaç kişiden eleştiri duydum. Burada da MHP faktörü dikkatten uzak tutulmamalı, arandığında er veya geç telefona dönmeli diye hatırlatanlar var." ifadesini kullandı. 

Günaydın şunları kaydetti:

"Şunu da ilave edeyim: Eğer vekil listesi yine adil serpiştirilemez ise, kazan kaldırmaya hazırlanan bir emekliler bloğu var ki; Reise kadar çıkmayı düşünüyorlar."