Gündem

Yeni Akit yazarı: Fen bilgisi kitapları Fransız ateist sosyolog Auguste Comte’un anlayışına uygun yazılıyor, öğretmen yetiştirme sistemi geliştirilmeli

Yeni Akit yazarı Ali Erkan Kavaklı, 20. Milli Eğitim Şûrası’nda 4 önemli konunun ele alınması gerektiğini yazdı.

28 Ekim 2021 11:41

Yeni Akit yazarı Ali Erkan Kavaklı, bugünkü yazısında 7 yıl aradan sonra Aralık ayında yapılacak olan 20. Milli Eğitim Şûrası’nda 4 önemli konunun ele alınması gerektiğini yazdı. 

Öğretmen yetiştirme sisteminin geliştirilmesi gerektiğini yazan Kavaklı, “Darbeci Kenan Evren’in 1982’de koyduğu sistem devam ediyor. Puanı tutturan öğretmen oluyor. Öğretmenin liyakati, performansı ölçülmüyor, emekli oluncaya kadar işine devam ediyor; testiyi kıran ile suyu getiren aynı maaşı alıyor. Eğitimde verimlilik kriterleri belirlenmeli, başarıyı artırana bir maaş ödül verilmeli, yerinde sayan kursa alınmalı, başarısızlar sınıftan alınıp başka yerlerde görevlendirilmeli ki eğitim kalite kazansın. Eğitim fakülteleri yeniden ele alınmalı, alanında dünya ile yarışabilecek bilgili eğitimciler, “En Sevilen Öğretmen Hz. Muhammed’in (sav) eğitim anlayışı ve eğitim metotlarını” benimsemiş öğretmenler yetiştirmeliyiz” diye yazdı.

Şurâda ele alınması gereken ikinci temel konunun müfredatlar ve ders kitapları olduğunu yazan Kavaklı” Özellikle fen bilgisi kitapları Fransız ateist sosyolog Auguste Comte’un (1798-1857) anlayışına uygun yazılıyor.  İlim ve akıl ile çelişen prensipler söz konusu” dedi.

Şurâda ele alınması gereken 3'üncü konunun karma eğitim olduğunu yazan Kavaklı, 4’üncü temel problemin merkezi sınavlar olduğunu yazdı. Öğretmenlere daha çok sorumluluk ve yetki verilmesi gerektiğini okul notuyla öğrencilerin üniversitelere girebilmeleri gerektiğini ifade eden Kavaklı, “Öğretmen yetiştirme sistemi geliştirilmeli, fen bilgisi kitapları Müslümanın bakış açısı ile yazdırılmalı, isteyene ayrı eğitim alma fırsatı verilmeli, merkezi sınavları kaldırmalı” dedi.

Yazının tamamını okumak için tıklayın