Gündem

Yeni Akit yazarı: En çok itibardan düşen İmam Hatip camiası ile Diyanet Kurumu’dur

"Diyanet’te veya dini hizmetlerde acilen yapısal reforma gidilmeli"

28 Kasım 2022 10:08

Yeni Akit yazarı İdris Günaydın, bugünkü yazısında Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş'a "dini hizmetlerde acilen yapısal reforma gidilmeli" çağrısında bulundu. Günaydın, "Türkiye’de yapılan reformların, icraatların istenilen verimi vermediği alan Milli Eğitim’dir. Lakin en çok paradigma değişikliğine gidilmesi gereken, gittikçe kan kaybeden, itibardan düşen de İmam Hatip camiası ile Diyanet Kurumu’dur" düşüncesini dile getirdi.

Günaydın, Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş’a “Göreve geldiğiniz 16 Eylül 2017’den bugüne size ve Diyanet Kurumuna haksızca saldıran, özellikle ‘hutbelerde Mustafa Kemal’e yer verilmiyor, maneviyatı ağır gecelerde Mustafa Kemal’in adı anılmıyor’ diye aksırıp, hapşırıp üzerinize yürüyenlere karşı dik duruşunuzdan ötürü tebrik ediyorum” diye seslendi.

Günaydın, şöyle devam etti:  “Türkiye’de yapılan reformların, icraatların istenilen verimi vermediği alan Milli Eğitim’dir. Lakin en çok paradigma değişikliğine gidilmesi gereken, gittikçe kan kaybeden, itibardan düşen de İmam Hatip camiası ile Diyanet Kurumu’dur.

‘Dinde reform’ ancak İslam dışı dinleri bağlayacak bir teklif olabilir. Lakin Diyanet’te veya dini hizmetlerde acilen reforma gidilmelidir. Yapısal reforma gidilmelidir.

Camiler boştur. Yeni camiler inşa edilirken iç süslemelerine gereksiz yere trilyonlar harcanmaktadır. Cami inşaatlarının maliyeti artarken cemaat ise o nisbette artmamaktadır. Pandemi sebebi ile camiye gidemeyenler, bunu alışkanlık haline getirdiklerinden, Cuma cemaati de eski yoğunluğuna henüz ulaşmamıştır."

Yazının tamamını okumak için tıklayın