Gündem

Yeni Akit yazarı: Ekmek Üreticileri Sendikası Başkanı Cihan Kolivar haklıyken haksız duruma düştü

Yeni Akit yazarı Abdullah Şanlıdağ, Ekmek Üreticileri Sendikası Başkanı Cihan Kolivar’ın 'ekmek' açıklamasının ardından tutuklanmasını eleştirdi

14 Kasım 2022 09:23

Yeni Akit yazarı Abdullah Şanlıdağ, “Ekmek aptal toplumların temel gıda maddesidir” açıklamasının ardından gözaltına alınan ve daha önce attığı tweetlerin dosyala eklenmesiyle Ekmek Üreticileri Sendikası Başkanı Cihan Kolivar’ın 'Cumhurbaşkanına hakaret'ten tutuklanmasını eleştirdi.

Kolivar’ın sözlerinin ardından “Nefret söylemidir. Milletimizi ve ekmeği aşağılayan açıklamaları hadsizliktir" açıklaması yapan AKP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Ömer Çelik gibi düşünmediğini yazan Şanlıdağ, “Fırıncı başının sarf ettiği sözlerden ‘aptal’ cümlesini çıkardığımız da geriye suç teşkil edecek bir şey kalmaz. Kınamakla geçiştirebileceğimiz birçok şeyin cezasını ‘tutuklama’ cihetine giderek, yargı yolunu tercih ediyoruz. Adamın söyledikleri nankörlük bile sayılmaz. Cümlelerini özenle seçmediği için ekmek ve halk düşmanı ilan edildi. Oysaki birçoğumuz kahvaltı dışındaki öğünlerde beyaz ekmek tüketimini kaldırdığımızı söyleriz. Tam buğdaylı, kepekli, çavdar ekmeği tercih etmemiz gerektiği tavsiye edilir. Fırıncının kabalığı ekmeğe değil, ekmeğin hoyratça tüketilmesineydi. Ahmak cümlesi de cabası oldu. Dedim ya, fırıncı patavatsızlığının ve kabalığının kurbanı oldu” görüşünü dile getirdi.

Ekmek Üreticileri Sendikası Başkanı Kolivar'ın, “Siz temel gıda maddesi sayıyorsunuz, ben saymıyorum. Ekmek, aptal toplumların temel gıda maddesidir. Bilimsel bir şey konuşuyorum, ezber değil. Kişi başı tüketim 210 kilo; İsveç, Norveç, Japonya’da 50 kilo. Bizim toplum ekmek ile doyduğu için başında 20 senedir böyle yöneticiler duruyor” yer veren Şanlıdağ, şöyle devam etti:

Fırıncı, 'Bizim toplum ekmek ile doyduğu için başında 20 senedir böyle yöneticiler duruyor' dememiş olsaydı, belki de AK Parti sözcüsü Ömer Çelik’in hışmına uğramazdı. Fırıncının hadsizliği işte. Haklıyken haksız duruma düşüvermiş. Aptal diyerek halkı, 20 yıllık yöneticiler diyerek iktidarı karşısına almış. Kolivar fırıncısının sözleri kaba, çirkin ve rahatsız edicidir.”