Gündem

Yeni Akit yazarı Dilipak: Dini, mezhebi, etnik, ideolojik, politik, iktisadi, askeri, istihbari, uluslararası ilişkiler ve adalet konusunda olması gereken gibi gitmiyor işler

21 Ağustos 2022 12:19

Yeni Akit yazarı Abdurrahman Dilipak, "Bana kalırsa dini, mezhebi, etnik, ideolojik, politik, iktisadi, askeri, istihbari, uluslararası ilişkiler ve adalet konusunda olması gereken gibi gitmiyor işler. Şu son Alevi açılımı tartışması bile, Suriye politikasına ilişkin gelişmeler, İsrail’le ilişkiler, hepsi kafa karıştırıcı işler." yorumunu yaptı. 

Dilipak yazısında, "ABD ve Almanya, İngiltere ve Almanya, Rusya-Ukrayna ilişkileri üzerinden kurgulanan tehlikeli bir oyun var. ABD’nin Yunanistan’daki askeri varlığı tek başına Ukrayna ile açıklanamaz. Kıbrıs’ta yaşananlar dikkat çekici. Böyle bir zamanda Kürt ve Alevi konusunun yeniden gündeme gelmesi sadece iç politik hesaplar değil, dış politik manipülasyonlar açısından da önemli bir risk. Birileri bunu siyasi bir pazarlık için kullanmak isteyebilir, ancak bu konu hassas bir konu. Bu alanların mayınlı alanlar olduğunu unutmamak gerek. Arap Şia’sı ile Fars Şia’sı, Hizbullah’la yemen Şia’sı kendi aralarındaki sorunu çözemezken, Türkiye’nin bu konuda ülkesinde bir tartışma başlatmasının mantığını anlamakta zorluk çekiyorum. Eğer birileri Alevilerden oy almak için böyle bir adım atıyorsa, bu planın geri tepeceğini görmek için konuyu azıcık bilenler size bu konuya bugün bu şekilde yaklaşmanızın doğru olmayacağını söyleyeceklerdir. İçeride de görünen işler karışık, İsrail’le, Suriye ile yeniden ilişkiler kuruluyor. Alevi açılımı söz konusu. Ortodoksluk gündemde. Bakalım sırada kim ya da ne var!" ifadesini kullandı.