Gündem

Yeni Akit yazarı Bedir: Erdoğan düşmanlığı inancının önüne geçen Karamollaoğlu’na 'edep ya Hu' diyorum

05 Ekim 2022 09:47

Yeni Akit yazarı Akif Bedir, Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamolloğu’nun CHP ile ittifak yapmasını eleştirdi. Bedir “Kılıçdaroğlu’na payanda olan, yardakçılık yapan, kini, hırsı, nefreti Erdoğan düşmanlığı aklının ve inancının önüne geçen Karamollaoğlu’na ‘edep ya Hu’ diyorum” diye yazdı. 

Bedir,  2 Temmuz 1993'te Madımak Oteli’nde 33 aydının yakılarak katledildiğinde Karamollaoğlu'nun 

Refah Partisi'nin Sivas Belediye Başkanı olduğunu hatırlatarak "Karamollaoğlu her CHP’liye göre Sivas olaylarının baş sorumlusu ve katilidir. Ama nasıl olduysa Temel Karamollaoğlu bugün kendisine katil diyen CHP ile ortak bir amaçta buluştu. Hırsı, kini aklının ve vicdanının önüne geçince her ortamda 'Madımak sizi utandırmıyor mu?' sorusuna muhatap edilen zat şimdi Erdoğan düşmanlığıyla yanıp tutuşuyor." düşüncesini dile getirdi. 

"2018 yılındaki ortaklık görüşmelerinde Başkan Erdoğan’dan grup kuracak kadar milletvekilliği kontenjanı isteyen Karamollaoğlu olumlu cevap alamayınca Erdoğan düşmanı kesildi" diyen Bedir, şöyle devam etti:

"Erdoğan’dan 20 vekillik isteyen Karamollaoğlu, acaba CHP’nin verdiği iki vekâlete niye evet dediniz sorusunun cevabını hiçbir zaman veremediği gibi her geçen gün kinini ve hırsını bileyerek Erbakan’a ve ömrünü adadığı hak davaya ihaneti tercih etti.

 Faiz düzeninden rahatsız olup faizi arttıracağım diyen, ahlaksızlıktan, sapkınlıktan şikâyet edip ‘İstanbul Sözleşmesi’ni yürürlüğe koyacağım’ diyen, ‘eğitim sisteminden rahatsızım’ deyip ‘geldiğimde 4-6 yaş Kur’an Kursunu kapatacağım’ diyen Kılıçdaroğlu’na payanda olan, yardakçılık yapan, kini, hırsı, nefreti Erdoğan düşmanlığı aklının ve inancının önüne geçen Karamollaoğlu’na 'edep ya Hu' diyorum."

Yazının tamamını okumak için tıklayın