Ekonomi

Yeni Akit yazarı Akben: Millet aç açıkta gezse de bir daha vesayete dipçiğe ve oldubittilere prim verecek gibi gözükmüyor

"Bunu son bir yılda yaşadığımız ağır ekonomik krize rağmen yaşadıklarımızdan anlıyoruz"

22 Ocak 2023 12:38

Yeni Akit yazarı Ali Akben, "Millet aç açıkta gezse de bir daha vesayete dipçiğe ve oldubittilere prim verecek gibi gözükmüyor.  Bunu son bir yılda yaşadığımız ağır ekonomik krize rağmen yaşadıklarımızdan anlıyoruz." görüşünü savundu. 

Akben yazısında, "Ülkemiz birçok alanda kendine yetiyor olsa da; teknoloji, enerji ve sanayide büyük oranda dışa bağımlı ve tüm dünyada yaşanan krizin ülkemize düşen faturasını birçok yönden daha ağır ödüyor.Bu gerçekliğe bir de içerden, dışardan yıkıcı ihanet şebekelerinin yediği herzelere karşı devletimizin enerjisini tüketenleri katarsak, bugünlerimize çok şükür demek daha akla yakın gibime geliyor.Çok değil 20-25 yıl önce devletimiz memuruna, işçisine, emeklisine gününde ve zamanında maaşlarını ödeyemiyordu. Maaş ödemek için fırsatçı bankalara ve dış kaynaklı kredilere bel bağlıyor ve oranı gecelik 3-5 bin olan faizlerle para bulduktan sonra ödeme yapabiliyordu." ifadesini kullandı. 

Akben şunları kaydetti:

"Hastaneler; hekim olduğum için bizzat yaşadıklarımı anlatsam sayfalarca yazmam gerekir. Bir pespayelikte, ilaç yok, malzeme yok vesselam yokların mebzul olduğu o zor günleri ne ben yazayım ne de sizler okuyun.

Milletin kahir ekseriyeti bugün bile hâlâ nasıl Menderes, Özal, Erbakan dendiğinde tüyleri diken diken oluyorsa, yarın da bugünlerde yaşadıklarımızın tarih sahnesine yansıyanlarını görenlerin aynı hassasiyeti göstereceğine adım gibi eminim. Çünkü içerden, dışarıdan şer cephesi ne kadar çalışırsa çalışsınlar milletin mayasını bozamıyorlar."