Gündem

Yeni Akit yazarı: Ak Parti silkinmeli, tedbirlerini alıp virüsleri üstünden atmalı

09 Temmuz 2023 11:44

Yeni Akit yazarı İlhan Oral, AKP içinde partiyi karıştırmayı hedefleyen haddini aşan kimseler olduğundan bahsetti; “Kimse ‘lâyüsel’ değildir. Bunun için Ak Parti silkinmek zorundadır. Gizli ve hain servislere fırsat vermeden tedbirini almalı ve virüsleri üstünden atmalıdır. Yoksa bu virüs yayılma istidadındadır” diye uyardı.

İlhan Oral, AKP’ye uyarılarda bulunduğu bugünkü yazısında şunları kaydetti:

“Ak Parti’yi karıştırmayı ve dolayısı ile Tayyip Erdoğan’ı itibarsızlaştırmayı hedefleyenler haddi aşmaktadırlar. Bu çıkışlarıyla fitneye sebep olmaktadırlar.  Kendilerinde, toplumla paylaşacakları sermayeleri olmayanların en azından kendi pozisyonlarını ayarlamaları gerekir. Haddi aşanların kendilerini dev aynalarında görmemeleri ve vekili oldukları milletin değerlerini göz ardı etmemeleri doğal görevleridir. Bu görevlerini unutup aşırılaşmaları tepkileri peşinden getiriyor. Bunun karşısında uyarıldıklarında tatsızlıklar kaçınılmaz oluyor. Kimse ‘lâyüsel’ değildir. Bunun için Ak Parti silkinmek zorundadır. Gizli ve hain servislere fırsat vermeden tedbirini almalı ve virüsleri üstünden atmalıdır. Yoksa bu virüs yayılma istidadındadır. Bu virüs yayılması sosyal alanda olduğu gibi siyasal alanda da inkâr edilemeyecek kadar yaygındır.

Oldukça yaygın olan itibarsızlaştırma çabaları, dönüp dolaşıp aleyhte faaliyet gösterenleri de sargılamaktadır. Partiler arası münasebetlerde de yaşanmaktadır. Yaşanan gerçekler çoktur. Daha önce ‘adalet yürüyüşleri’ ile Tayyib Erdoğan’ın diktatörlüğünü iddia eden Kılıçdaroğlu şimdi kendisi suçlanıyor.  Şimdi de kendi partilileri hem onun diktatörlüğünü gündeme getirdiler hem de onun aleyhinde ‘adalet yürüyüşüne’ çıktılar. Bir nevi Kılıçdaroğlu kendi kazdığı kuyuya düştü. Başkası aleyhine hazırladığı tuzağa kapılarak bedelini ödüyor. Bunun karşısında da Ak Parti’de değişik mihraklara mesajlar verip, bir şeyler yaptıklarını zannedenler, kendi kazdıkları kuyuya düşünce hiç şaşmamalıdırlar.”

Yazının tamamını okumak için tıklayın.