Gündem

Yemek kartları marketlerden kalkıyor mu, markette kullanılamayacak mı?

Yeni yönetmelikle yemek kartlarının artık market alışverişlerinde kullanılamayacağı iddia edildi. Yemek kartı ile market alışverişi hakkında detaylar merak edildi. Yemek kartları ile market alışverişi, gündemde yer aldı. Yemek Kartları Derneği Başkanı Öner Piyade, konuyla ilgili açıklama yaptı. Peki, yemek kartları marketlerden kalkıyor mu, markette kullanılamayacak mı?

14 Aralık 2022 15:54

Hürriyet yazarı Noyan Doğan, yemek kartlarının artık market alışverişi için kullanılamayacağını, yalnızca yemek harcamaları için kullanılabileceğini yazdı. Yemek Kartları Derneği Başkanı Öner Piyade ise, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, "yemek kartlarında değişen bir şey yok" dedi.  Peki, yemek kartları marketlerden kalkıyor mu, markette kullanılamayacak mı?

Doğan, Sosyal Güvenlik Kurumu'nun çalışanlara ödenen yemek ücreti hakkındaki açıklamasının detaylarını köşesinde şöyle aktardı:

TIKLAYIN | Hürriyet yazarı: Çalışanlar, yemek kartını alışverişte kullanamayacak

Yemek Kartları Derneği Başkanı Öner Piyade, yazı ve bu doğrultuda yapılan haberler üzerine yaptığı açıklamada,  şunları kaydetti:

“Yemek kartlarında değişen bir şey yok. Yemek kartlarının restoran ve marketlerde yemek ve tüketime hazır gıda dışında kullanılmasının vergi istisnasına konu olmaması hususu, 2008'de yayımlanan ve halen yürürlükte olan 382 sıra No’lu Vergi Usul Kanunu Genel Tebliği'nde düzenlenmiştir. Bu kapsamda 1 Aralık 2022 itibarıyla çalışanlara verilen yemek ücreti konusundaki yeni mevzuat, yürürlükteki mevzuattan farklı bir düzenleme getirmemektedir.”

TIKLAYIN | Yemek kartlarının market alışverişinde kullanılmaması kararına sosyal medyada tepki yağdı: “Siz bu millete düşman mısınız?”