Politika

Yavaş'tan 'cumhurbaşkanı yardımcılığı' iddialarına yanıt: Partiyi karıştırmak için elinden geleni yapıyor

27 Ağustos 2024 23:40

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, gazeteci Şaban Sevinç'in "İmamoğlu Cumhurbaşkanı, Yavaş yardımcısı olacak" iddiasına cevap verdi. Yavaş, "Böyle bir şeyden bilgimiz yok. Sevinç, partiyi karıştırmak için elinden geleni yapıyor" dedi.

Mansur Yavaş, Halk TV'den İsmail Saymaz'ın sorularını yanıtladı. Saymaz, kaleme aldığı yazısının ilgili bölümünde, "Gazeteci Şaban Sevinç, önceki gün katıldığı bir TV programında, CHP'nin; Ekrem İmamoğlu'nun Cumhurbaşkanı, Mansur Yavaş'ın ve bir kadın siyasetçinin de yardımcısı olduğu bir formülde karar kıldıklarını iddia etti. Bu iddiayı Yavaş'a sordum" dedi.

Saymaz, Yavaş'ın Sevinç'in iddiasına ilişkin olarak şu ifadeleri kullandığını söyledi:

"Bizim böyle bir şeyden bilgimiz yok. Herhalde bilgimiz olması gerekir değil mi? Partinin kuralları, genel başkanın açıklamaları belli... Kimmiş bu beş kişi; açıklamaları lazım. Beş kişi mi karar veriyor? CHP yüzyılı aşmış bir parti... Nasıl karar alacağı belli! Kuralları belli. Şaban (Şaban Sevinç) herhalde bir görev üstlendi kendi kendine. Partiyi karıştırmak için elinden geleni yapıyor. Öyle anlaşılıyor. Başka diyecek bir şey yok..."

Yavaş'tan Kılıçdaroğlu-İmamoğlu görüşmesi yorumu: Diyaloğun sürmesi lazım

Saymaz'ın aktarımına göre Yavaş, Tüzük Kurultayı'na da katılacağını belirterek, "İzleyeceğim. Şu anda parti ne kadar alırsa ona uyacağız" dedi. Kurultayda bir öneri getirmeyeceğini belirten Yavaş, "Belediye başkanı olarak böyle bir görevimiz de yok bizim. Parti kurulları kendileri yapacaklar" dedi.

Yavaş, geçen hafta Kılıçdaroğlu-İmamoğlu görüşmesine ilişkin olarak da "Herkesin birbiriyle görüşmesi lazım. Basın üzerinden görüşmek tabii ki partiye zarar vermekten başka bir yere gitmez. Diyaloğun sürmesi lazım" diye konuştu.