Gündem

Yaşlı seyyar satıcıya vuran zabıta görevinden uzaklaştırıldı

28 Ekim 2022 17:37

Adana'nın Seyhan ilçesinde, kaldırımda sebze satan yaşlı seyyar satıcıyı darbeden zabıta memurunun görevden uzaklaştırıldığı bildirildi.

Seyhan ilçesine bağlı 2 Bin Evler Mahallesi'nde, kaldırımda sebze satan bir kişi, Seyhan Belediyesi zabıtaları tarafından uyarıldı. Geçimini sebze satarak sağladığını belirten seyyar satıcı, ürünlerini kaldırmak istemedi. Bu nedenle zabıta ile seyyar satıcı arasında tartışma çıktı. Kısa sürede tartışma büyüyerek kavgaya dönüştü. Bir zabıta, tartıştığı seyyar satıcıya tokat attı. Seyyar satıcı tokadın etkisiyle yere düştü.

Bu görüntülerin haber olmasının ardından Seyhan Belediyesi resmi twitter hebasından Seyhan Belediye Başkanı Akif Kemal Akay’ın seyyar satıcıyı evinde ziyaret ettiği fotoğrafı paylaştı. Paylaşımda zabıtanın işten çıkartılması için de işlemlerin başlatıldığı görevden uzaklaştırıldığı bildirildi. 

Zabıta tarafından darbedilen seyyar satıcı Turan Yıldız, şunları söyledi:

"35 yıldır seyyar satıcılık yaparak geçimimi sağlarım. Yine seyyar satıcılık yapıp sebze satarken zabıta geldi. Bize ‘sebzeleri kaldırın’ dedi. Bende sebzelerimi araca koydum. Buna rağmen tartışma çıkartıp sonra bana tokat attı. Ben yerdeyken bile saldırdı. Ben ona hakkımı helal etmiyorum. Görevden alınacakmış alınmasını isterim. Benim geçim kaynağım seyyar satıcılık kimseye zararım yok." (İHA)