Dünya

Yaşlı çifti martılar 'esir aldı': "Her evden çıktığımızda saldırıyorlar"

Kuluçka dönemindeki martılar Lancashire'da koruma altında bulunuyor

23 Haziran 2019 09:14

T24 Dış haberler

Martılar yuvaladıkları evin içinde yaşayan çifti 'esir aldı'. Martılari 77 yaşındaki Roy ve 71 yaşındaki Brenda Pickard' 6 gün boyunca ön kapıdan her çıktıklarında saldırarak evlerinden dışarı çıkamalarını engelledi.  

The Telegraph'ın aktardığına göre kuşlar kapıyı kullanmaya çalışan Roy'a sert bir şekilde saldırarak kafasını yardı. 77 yaşındaki Pickard'ın tedavi olmak için hastaneye gitmesi gerekti. Britanya'nın Lancashire kontluğunda yaşayan çift, ön kapıyı kullanamamanın günlük hayatlarını çok zorlaştırdığını ifade etti. Roy Pickard, "Bütün bu olay çok kötüydü. Ön kapıdan çıkamadım. Her ön kapıdan çıkmaya çalıştığımda orada iki yetişkin martı oluyor. Bu gerçekten korkutucu. Eşim şu anda çok hareket edebilecek durumda değil o yüzden ben dışarı çıkmak zorunda kalıyorum" dedi.

Roy, evden çıkmak için mutfağa bağlı olan garaj kapısını kullandığını ama arabaya bindikten sonra kapıyı açık bırakmak zorunda kaldığını, bu yüzden bu yöntemi alışveriş yapmaları gerektiğinde kullandıklarını belirtti. 

Martılar Lancashire'da kuluçka döneminde koruma altında bulunduğu için Pickard çiftinin durumla mücadele seçenekleri de sınırlı.  Bölgedeki konsey, "kuşlarla mücadele" için çifte tavsiyeler verdiklerini ifade etti.