Dünya

Yaşlı adam, kendisini ziyaret etmeyen torunlarına 500 bin sterlinlik servetinden 50 sterlin bıraktı

05 Mart 2024 12:04

T24 Dış Haberler

İngiltere'de görülen mahkemede bir yargıç, torunlarının kendisini ziyaret etmemesine üzülen ve hayal kırıklığına uğrayan bir dedenin, vasiyetinde torun başına sadece 50 sterlin bırakma isteğini onayladı.

Frederick Ward Snr, 2020'de öldüğünde 450 bin sterlin değerindeki dairesi de dahil olmak üzere 500 bin sterlin değerindeki servetinden yalnızca 50 sterlin miras bıraktı.

Akciğer rahatsızlığı nedeniyle üç kez hastaneye kaldırıldıktan sonra torunlarının kendisini ziyaret etmemelerinden dolayı üzgün olduğunu söyleyen yaşlı adam, avukatlarına talimat verdi. 

Fred'in beş torunu, Carol Gowing, Angela St Marseille, Amanda Higginbotham, Christine Ward ve Janet Pett mirastan mahrum bırakıldıklarını öğrendikten sonra dava açtı ve servetten hak iddia etti. 

Yüksek Mahkeme yargıcı James Brightwell, 2018'de yazılan vasiyetin "tamamen rasyonel" olduğuna hükmetti ve torunların "hayal kırıklığına uğramış" büyükbabalarıyla "çok sınırlı temasa" sahip olduklarına karar verdi. 

Kız kardeşler, 2018 tarihli vasiyetnamenin geçersiz olduğunu savunarak amcaları Terry Ward ile teyzeleri Susan Wiltshire'dan büyükbabalarının mirasından kendilerine düşen payları istedi. 

Kardeşlerin her birine amcaları Terry tarafından 50 sterlin nakit içeren bir zarf verildi. 

Brightwell, kardeşlerin büyükbabalarını hastanede ziyaret etmediklerini, çünkü onlara onun orada olduğu bilgisi verilmediği yönündeki savunmalarını ise "taraflar arasındaki temasın her halükarda kesilmiş olduğu" yönünde değerlendirdi. 

Hakim, Ward'ın 2018 yılında vasiyetname hazırlama kapasitesine sahip olmaması nedeniyle vasiyetin geçersiz olduğu yönündeki iddiaları da reddetti.