Gündem

Yasaklanan 'KHK'lılar Büyük Buluşması' HDP ve SP'de yapılacak

Valilik, buluşmanın "Toplantı ve Gösteri Yürüyüşleri Kanunu kapsamında yasaklandığı' bildirilmişti

04 Ekim 2019 21:55

Ankara Valiliği'nin Olağanüstü Hal uygulaması çerçevesinde Kanun Hükmünde Kararnameler (KHK) ile ihraç edilen kamu çalışanlarının 5-6 Ekim tarihleri arasında Ankara'daki 'KHK'lılar Büyük Buluşması'nı yasaklamasının ardından toplantı HDP ve Saadet Partisi (SP) Genel Merkezleri'nde yapılacak.

Gazete Duvar'dan Serkan Alan'ın haberine göre, Valiliğin yasak kararının ardından HDP ve Saadet Partisi KHK'lıların buluşması için partinin kapılarını açtı. Edinilen bilgiye göre KHK'lılar yarın sabah 09.30'da (5 Ekim) HDP Genel Merkezi'nde toplantıya başlayacak. KHK'lılar öğleden sonra SAADET Genel Merkezi'ne giderek burada toplantılarına ve görüşmelerine devam edecek.

Valilik iptal etmişti

İhraç edilen kamu çalışanlarının yanısıra, Cumartesi Anneleri, KHK ile kapatılan Gündem Çocuk Derneği ve yerine kayyım atanan eski Van Belediye Eş Başkanı Bedia Özgökçe Ertan'ın da katılacağı etkinliğin düzenleneceği Çankaya ilçesinde yer alan Yılmaz Güney Sahnesi Müdürlüğü'ne valilik tarafından gönderilen yazıda etkinliğin '5442 sayılı İl İdaresi Kanunu ve 2911 sayılı Toplantı ve Gösteri Yürüyüşleri Kanunu kapsamında yasaklandığı' bildirilmişti.