Gündem

Yargıtay savcısı İşçimen'e saldıran iki kişi de tutuklandı

02 Eylül 2024 15:21

Güncelleme: 02 Eylül 2024 18:25

İstanbul Kadıköy'de Yargıtay Cumhuriyet Savcısı Necip Cem İşçimen'i darbeden saldırganlardan Tayfun Tahsin İlgün'ün ardından uluslararası bir firmada emlakçılık yaptığı öğrenilen Erol Gök de yakalandı. Yakalandıktan sonra adli kontrol şartıyla serbest bırakılan İlgün, yeniden gözaltına alındı. Şüpheliler Gök ve İlgin, sevk edildikleri mahkemece tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Ankara Adliyesi’nden sonra Yargıtay Cumhuriyet savcısı olarak atanan Necip Cem İşçimen, bir akrabasının kendisine bilet göndermesi üzerine maçı izlemek için akrabası ile Ülker Stadyumu Fenerbahçe Şükrü Saraçoğlu Stadyumu'na gitmek için yola çıktı. Savcı İşçimen akrabası ile arabasını Kalamış'ta bir otoparka park edip maçı izlemeye gitti.

Maç çıkışı akrabası ile tekrar otoparka gelen savcı İşçimen, otopark ücretini ödemek için gişeye geldi. Bu sırada otopark görevlisi ‘sistem güncellemesi ve Z raporu alındığını’ söyleyerek beklemesini söyledi. Ancak arkasında bekleyen Erol Gök ile Tayfun Tahsin İlgün korna çalıp selektör yaparak duruma tepki gösterdi.

Söz konusu iki kişi, araçtan inerek savcı İşçimen’in yanına gelip hakaret etmeye başladı. Otopark görevlisinin durumu anlatmasına, İşçimen’in kendisinin savcı olduğunu söylemesine rağmen hakaretlerine devam eden Erol Gök, savcı İşçimen’e yumruk ve tokatlarla saldırdı. Gök, yere düşen savcıyı darbetmeye devam etti.

Çevredekilerin duruma müdahalesi ile kurtulan savcı İşçimen, Kadıköy İskele Polis Merkezi'ne gitti. Polis ekipleri tarafından hastaneye götürülerek darp raporu alınan savcı İşçimen, her iki kişiden de şikayetçi oldu.

 

Savcı, karakolda saldırganları tespit etti

Savcının verdiği ifade ve şikayeti üzerine polis ekipleri otopark kameralarını inceleyerek şüphelileri yakalamak için çalışma başlattı. Savcı İşçimen, polis merkezinde gösterilen kayıtlardan iki şüpheliyi teşhis etti.

Yapılan incelemede savcı İşçimen’e saldıran Tayfun Tahin İlgün ve uluslararası bir firmada emlakçılık yaptığı öğrenilen Erol Gök yakalandı.

İlgün ifadesinin ardından adli kontrol şartıyla serbest bırakılmıştı. İlgün'ün yeniden gözaltına alınarak Asayiş Şube Müdürlüğüne götürüldüğü ve ek ifadesinin ardından tutuklamaya sevk edildiği öğrenildi. 

Erol Gök

Gişe görevlisi: Saldırgan savcı beyin aracını kastederek "Bu a... k... aracı da okutamadı bir türlü cihaza" dedi

Saldırının gerçekleştiği otoparktaki gişe görevlisi verdiği ifadede, şunları söyledi: "Gişe çıkışında BMW marka aracın sürücü koltuğunda oturan erkek bir şahıs önünde bulunan siyah renkli araca sürekli selektör yapıyor ve korna çalıyordu. Siyah renkli araç kullanıcı olay sonrasında savcı olduğunu öğrendiğim sayın savcı beye Şu an sistem güncellemesi var biraz sizi bekleteceğim" dedim. O sıra da arkada bulunan BMW marka araç kullanıcısı savcı beyin aracına doğru ısrarla kornaya basıyor, selektör yapıyordu. Sayın savcı bey ödemesini yaptı ve bariyerden geçti. Geçiş sırası BMW marka araca geldi. Araç kullanıcısına da sistem güncellemesi olduğunu ve beklemesini söyledim. O sırada BMW marka araç kullanıcısı, Savcı beyin aracını kastederek 'Bu a... k... aracı da okutamadı bir türlü cihaza, bir türlü kaldıramadı aracı' dedi. Daha sonra Savcı bey aracından indi ve BMW araca doğru yöneldi ve araç kullanıcısına neden basıyorsunuz kornaya dediğini duydum.

"Şoför koltuğundan inerek direkt olarak savcı beye saldırdı"

BMW marka araç kullanıcı şoför koltuğundan inerek direkt olarak savcı beye saldırdı. Savcı bey kendi savunamadı. Savcı bey yerde iken, BMW kullanıcısı savei beyi yerde iken yumrukluyordu. Akabinde de " Yerim senin savcılığını da " diye söylemlerde bulundu. Daha sonra vatandaşlar araya girdi. Savcı bey yerden kalkarak arabasına yöneldi. Benim olayda gördüklerim ve bildiklerim bunlardan ibarettir."

İki şüpheli de tutuklandı

Şüpheli Erol Gök ve Tayfun Tahsin İlgün, işlemlerinin tamamlanması sonrası sevk edildiği mahkemece tutuklanarak cezaevine gönderildii.

Bakan Tunç: Adli soruşturma başlatıldı

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, İstanbul Kadıköy'de Yargıtay Cumhuriyet Savcısı Necip Cem İşçimen'e yapılan saldırıyla ilgili adli soruşturmanın başlatıldığını bildirdi.

Bakan Tunç, sosyal medya hesabındaki paylaşımda, İşçimen'e yapılan fiziksel saldırıyı şiddetle kınadığını belirterek, şunları kaydetti:

"Yargıtay Cumhuriyet Savcımıza geçmiş olsun dileklerimi iletiyor, acil şifalar diliyorum. Bizleri ve yargı camiamızı derinden üzen saldırıyla ilgili İstanbul Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından adli soruşturma başlatılmıştır."