Gündem

Yargıtay, öz kızını istismar ettiği iddia edilen babanın beraat kararını bozdu

28 Aralık 2022 12:58

Yargıtay 9. Ceza Dairesi, kızı T.K.'ya (18) uzun yıllar cinsel istismarda bulunduğu iddiasıyla yargılanan Y.K.'nın (48) beraat kararını bozdu. T.K., “Sonunda adalet yerini buldu. Bu mutluluğun tarifi benim için çok zor" dedi.

İstanbul'da yaşayan T.K., iddiaya göre, 8-9 yaşlarından bu yana babası Y.K.'nın cinsel istismarına maruz kaldı. Küçük yaşlarda babasının davranışlarının "sevgi"den kaynaklandığını düşünen T.K., okuldaki seminerlerle bu yakın davranışın, "cinsel istismar" olduğunu anladı.

Kendisine yaptıklarının istismar olduğunu söylediği babası Y.K., olayları bir başkasına anlatması halinde annesini öldüreceği yönünde tehdit etti. T.K., bir süre sonra bu durumu anneannesine anlattı. Anneannenin anlatmasıyla olayı öğrenen genç kızın annesi A.K., eşine tepki gösterdi. Y.K. ise iddiayı reddederek eşi ile çocuklarını evde bir süre hapsetti. Nisan 2019'da evden annesiyle birlikte kaçan T.K. babası hakkında şikayetçi oldu, A.K. ise boşanma davası açtı.

Mahkeme, beraat kararı verdi

İstanbul 9. Ağır Ceza Mahkemesi'nde de Y.K. hakkında cinsel istismar iddiasıyla dava açıldı. Adli Tıp Kurumu Başkanlığı'ndan istenen raporda, Y.K'nın beyanlarının doğru olduğu, olay nedeniyle ruh sağlığının bozulduğuna oy birliğiyle karar verildiği belirtildi.

Davanın 2021'de yapılan karar duruşmasında mahkeme, delil yetersizliği nedeniyle Y.K.'nın beraatına hükmetti. T.K. ise kararı üst mahkemeye taşıdı.

Davaya, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı da müdahil oldu.

Yargıtay kararı bozdu

Dosyaya bakan Yargıtay 9. Ceza Dairesi, yerel mahkemenin Y.K. hakkında verdiği beraat kararının bozulmasına hükmetti. Y.K., "cinsel istismar" ve "tehdit" suçlarından yeniden hâkim karşısına çıkacak.

Karar sonrası açıklama yapan T.K., şunları söyledi:

“Bundan 1 yıl önce sesimi duyurmuştum. Yıllarca kendi öz babam tarafından tacize uğradım bu süreç benim için çok zorluydu. Adli Tıp raporlarım olmasına rağmen beraat almıştı. Ama hiçbir şekilde bu konunun peşini bırakmadım. Sonunda istinafa taşındı ve istinaf beraat kararını onaylamadı. Y.K'nın ceza alması yönünde karar aldı. Özellikle Adalet Bakanımıza saygılarım sonsuz, çok teşekkür ediyorum. İyi ki varsınız, benim yanımda olduğunuz için. Sonunda adalet yerini buldu. Bu mutluluğun tarifi benim için çok zor. Hiçbir kadın yalnız değildir. Adalet isteyin sadece." (DHA)