Medya

Yargı dizisinin set ekibi, RTÜK'ün Kızılcık Şerbeti'ne verdiği cezayı protesto etti

17 Nisan 2023 09:57

Yargı dizisinin set ekibi, RTÜK'ün rakip dizi Kızılcık Şerbeti'ne verdiği 5 hafta durdurma ve 1,5 milyon TL'lik cezaya tepki gösterdi.

Dizi ekibi, RTÜK'ün kararını "Sansüre hayır" pankartları açarak protesto etti.

Ne olmuştu?

Doğukan GüngörSıla TürkoğluEvrim AlasyaBarış KılıçCeren KarakoçSibel Taşçıoğlu ve Settar Tanrıöğen'in başrollerinde olduğu Kızılcık Şerbeti dizisi bazı sahnelerden dolayı RTÜK tarafından ceza almıştı.

RTÜK, Show TV ekranlarında yayınlanan Kızılcık Şerbeti dizisindeki kadına şiddet ve zorla evlendirme sahnelerinden dolayı beş hafta durdurma ve 1,5 milyon TL'lik para cezası vermişti.

Kızılcık Şerbeti dizisinin yeni bölümü yayınlanacaktı. Ancak özetin yayınlandığı sırada Show TV lisans iptali riski nedeniyle yayını kesmek zorunda kalmış ve İslamofobi konulu belgesel gösterilmişti.

Yargı dizisinde Ceylin karakterini oynayan Pınar Deniz, Instagram hesabından karara sitem ederek Kızılcık Şerbeti ekibinin 5 hafta boyunca para ceza kazanmayacağını belirterek "Neden? Gerçekten neden? O kadar insanı ekmeğinden ediyorsunuz. Çok yazık gerçekten…"  diye tepki göstermişti.