Gündem

Yarbay Ali Tatar’ın eşi Nilüfer Tatar CHP Ataşehir İlçe Başkanlığı’na aday

26 Aralık 2019 13:59

Ergenekon davasındaki suçlamalar nedeniyle yaşamına son veren Deniz Yarbay Ali Tatar’ın jeofizik mühendisi eşi Nilüfer Tatar, CHP Ataşehir İlçe Başkanlığı’na adaylığını açıkladı. 

Pazar günü gerçekleştirilecek seçimde delegelerin oylarına talip olan Nilüfer Tatar, “Ülkemin geleceğinden endişe duyan bir Cumhuriyet kadını olarak, bir anne olarak hizmet etme sorumluluğu  duyuyorum. Devir evde oturup seyirci kalma devri değil” dedi. Nilüfer Tatar sözlerine şu şekilde devam etti:

“Ülkemizde Cumhuriyet değerlerinin tek tek yok edildiği,  kutuplaşmanın öne çıktığı, Cumhuriyet ile kazanılmış tüm hakların kaybedildiği bir dönem yaşanıyor. Ben en değerli varlığımı, aydın bir Cumhuriyet subayını haksız kumpaslar sonucu hukuksuzluğa kurban verdim.  Ülkenin geleceğinden endişe duyan, benim de bir fikrim var, emek vermek istiyorum diyen samimi, vicdanlı, herkesin artık harekete geçmesi gerekiyor. Devir artık emekli oldun, kenara geç otur, seyret devri değil. Ben de zaten seyredemezdim. Çünkü her eğitimli Cumhuriyet kadını gibi bu ülkeye borcum var. Eşimin bıraktığı temiz mirası korumak, onun mücadelesini yaşatmak için Cumhuriyet Halk Partisi’nde siyaset yapmaya karar verdim. İş hayatında yaşadığım tecrübe ve birikimim ile partime ve yaşadığım ilçeye hizmet vermeye talibim” 

Eşi Yarbay Ali Tatar’ı hukuksuzluğa karşı verdiği mücadele sonucu kaybettiğini de kaydeden Nilüfer Tatar, 2010 yılında ilk kez CHP'ye üye olduğunu da belirterek “Ataşehir’de belediyemiz ile el ele vererek, çeşitli komisyonları hayata geçirip yurttaşlara daha çok dokunan ve onların her an sorunlarını dinleyen bir siyaset çizgisini hâkim kılacağız. Her mahallede dayanışma evleri kurarak yurttaşlarla iç içe olacağız. Tüm bunları hayata geçirmek için de delegelerimizin desteğini istiyoruz” ifadelerini kullandı. 

Nilüfer Tatar kimdir? 

1971 Yılında Sivas’ta doğdu. İlk, orta, lise eğitimini İzmir’de tamamladı. 1993 yılında Dokuz Eylül Üniversitesi Mühendislik Mimarlık Fakültesi Jeofizik Mühendisliği bölümünden mezun oldu.  

1994 Yılında Yarbay Ali Tatar ile evlendi.  2009 yılında eşinin kaybetti. 

İş hayatını özel şirketlerde sürdürdü ve 25 Yıl medikal sektörde farklı pozisyonlarda görev yaptı. 2018 yılında çalıştığı özel şirkettin Bölge Satış Müdürlüğü pozisyonundan emekli oldu.  

Açık öğretim fakültesinde Yerel Yönetimler bölümünde eğitimine devam ediyor.  

2010 yılında CHP’ye üye oldu.  

Üniversite öğrencisi kızı Gökçen ile İstanbul Ataşehir’de sürdürüyor.